• Dimecres 21 de març de 2018

Notícies

Paraula Data
21 de setembre de 2016

Avui es celebra el Dia Internacional de la Pau

Assemblea de la Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau
Assemblea de la Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

Avui es celebra el Dia Internacional de la Pau. Instaurat per l’Assemblea General de les Nacions Unides fa 35 anys com una jornada destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau. Enguany el lema mundial versa sobre els objectius del desenvolupament sostenible com elements constitutius de la pau, dins del paradigma de la nova agenda de desenvolupament. Però més enllà del tema proposat per Nacions Unides, per al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament aquesta efemèride s’emmarca el 2016 en tres esdeveniments importants com són el compromís municipalista per la pau, l’avenç en la solució dialogada dels conflictes i la recerca d’una pau justa per a les persones que es veuen obligades a fugir de casa seva. La creació de la Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau formada per 200 municipis, com a secció catalana de Mayors for Peace, una organització que agrupa 7.132 ciutats de 161 països seria un exemple del compromís municipalista. Els acords de pau signats entre el govern de Colòmbia i les FARC serien un exemple de solució dialogada d’un conflicte armat després de 50 anys d’hostilitats i violència. Finalment, l’allau de desplaçats interns i refugiats que cerquen una pau justa front l’amenaça de la violència fugint del conflicte armat a Síria i a altres països del pròxim orient i del continent africà, també marca la data d’enguany.
 

L’ONU va fixar el 21 de setembre com un dia d'alto al foc i de no-violència en l'àmbit mundial, malauradament poques hores abans d’aquesta data ha estat bombardejat un comboi humanitari a Alep on van morir 13 voluntaris de la Mitja Lluna Roja, una dada gens esperançadora del respecte als altos al foc. Malgrat això, des del municipalisme català saludem la proposta de l'ONU convidant avui a tots els pobles que compleixin amb una aturada de les hostilitats durant tot aquest dia, i celebrin aquesta jornada mitjançant accions d'educació i sensibilització de la ciutadania en general sobre tots els temes relacionats amb la pau. 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org