• Dimecres 21 de març de 2018

Notícies

Paraula Data
26 de setembre de 2016

El món local català celebra els acords de pau a Colòmbia i crida a la comunitat colombiana que viu a Catalunya a participar al plebiscit del 2 d’octubre

Acte de presentació de la declaració del món local català en suport als acordds de pau a Colòmbia
Acte de presentació de la declaració del món local català en suport als acordds de pau a Colòmbia

Avui 26 de setembre el món local català ha expressat la seva alegria i el seu suport a l’acord definitiu de pau signat entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia- Exèrcit del Poble (FARC) per posar fi a més de 50 anys de conflicte intern.

Al recinte de Can Jonch - Centre de Cultura per la Pau de Granollers, s’han reunit les associacions municipalistes per donar a conèixer una declaració per la pau a Colòmbia i per incentivar la participació de la comunitat Colombiana a Catalunya al plebiscit del 2 d’octubre.

Amb la participació de la Cònsol General de Colòmbia a Barcelona, Diana Celis, el Vicepresident 1r de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, la Vicepresidenta 1a de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos, el President de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la Presidenta de Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, s’ha formalitzat aquest compromís del municipalisme català amb la pau a Colòmbia.

En el transcurs de l’acte, la Presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó, ha donat lectura a la declaració consensuada entre les diverses entitats municipalistes i ha recalcat la importància de mantenir el suport de la cooperació municipalista a Colòmbia davant dels reptes que comporta la culminació d’aquest procés de pau i en el nou període de postconflicte. Budó també ha recordat que ja es va consensuar una proposta de moció en el mateix sentit que està sent aprovada per centenars de municipis catalans des de fa unes setmanes i que encara han d’aprovar molts ajuntaments durant els propers dies, i que aquesta moció és una clara mostra del compromís dels ens locals amb la pau a Colòmbia. Per altra banda, Budó ha fet una crida a la població colombiana empadronada a Catalunya i amb dret a vot a la participació en el plebiscit el proper 2 d’octubre al Consolat de Colòmbia a Barcelona, per demostrar que aquest procés té el suport també dels colombians i colombianes que han patit el conflicte i que han hagut de marxar del seu país.

En les darreres dècades, milers de colombianes i colombians han establert la seva residència a Catalunya. Des d’aleshores, el municipalisme català a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i el conjunt d’actors de la cooperació catalana han mantingut una intensa implicació amb els esforços dels colombians i les colombianes per a la construcció de pau, amb la promoció dels drets humans, amb la sensibilització de l’opinió pública catalana sobre el conflicte, i també amb el suport a accions d’incidència política per posar-hi fi.

Avui el municipalisme català ha ratificat que continuarà donant suport a Colòmbia davant en el nou període de postconflicte i ha fet una crida a tots els colombians i colombianes a que participin activament tot votant la ratificació dels acords de pau el 2 d’octubre, de manera coordinada amb la resta de les institucions catalanes, organitzacions de la societat civil i el Consolat de la República de Colòmbia a Barcelona.

Granollers, 26 de setembre de 2016

 
Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org