• Divendres 17 de agost de 2018

Notícies

Paraula Data
20 d'octubre de 2016

Una delegació del Fons visita les zones afectades pel terratrèmol de l’Equador sis mesos després

Visita de la delegació del Fons Català a Jama
Visita de la delegació del Fons Català a Jama

Una delegació del Fons Català encapçalada per la presidenta, Meritxell Budó, i formada pel coordinador de l’entitat, David Minoves, i pel representant a Amèrica Central, Xavier Ruiz, s’han desplaçat a Equador per fer seguiment dels projectes de post-emergència i de reconstrucció que es realitzen amb el suport dels ens locals catalans a la província de Manabí, una de les més afectades pel terratrèmol de l’abril passat

La delegació ha participat a la cimera Hàbitat III i, en el marc d’aquest esdeveniment, s’ha reunit amb una representació de l’agencia ONU Hàbitat per estudiar vies de col·laboració en la planificació de la reconstrucció després del terratrèmol, i ha realitzat un taller amb la Càtedra Unesco de Ciutats intermèdies-Urbanització i Desenvolupament de la Universitat de Lleida sobre com afrontar la fase de post-emergència, reconstrucció i rehabilitació.
 
Per altra banda, la delegació del Fons s’ha desplaçat a terreny per comprovar de primera mà quina és la situació a diverses localitats que foren més afectades pel sisme, ha visitat els projecte de shelters que executa Creu Roja amb el suport de l’ACCD a Pedernales i ha visitat el projecte de reconstrucció del mercat municipal de Jama,  que s’executa gràcies a les aportacions de diversos ens locals catalans a través del Fons Catala de Cooperació.
 
Per completar la perspectiva de la situació actual, la delegació ha realitzat reunions amb l’equip municipal de Portoviejo, amb els alcaldes de Jama i Manta, amb el prefecte de la Província de Manabí. Finalment, la delegació s’ha reunit amb una representació del Comité Cívico de Manabí, així com  amb la delegació del PNUD a l’Equador, amb qui s’ha tractat sobre la implementació de les assistències tècniques compromeses amb el municipis.
Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org