• Dimecres 19 de desembre de 2018

Notícies

Paraula Data
17 de gener de 2017

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb 'Casa Nostra Casa Vostra'

Reunió al Fons Català amb responsables de la campanya
Reunió al Fons Català amb responsables de la campanya

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, ens hem adherit a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” i hem impulsat el suport del municipalisme català a la campanya proposant als ens locals socis de les tres entitats un acord d'adhesió que pugui ser aprovat durant les properes setmanes i que us podeu descarregar des d’aquest lloc web.

La campanya unitària Casa Nostra És Casa Vostra és una iniciativa que va sorgir a finals de l’any passat d’un grup de persones del món de la comunicació que van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent projectes professionals o de voluntariat, i que van decidir denunciar la situació que havien vist mitjançant una campanya oberta a la societat civil i les entitats. A dia d’avui la campanya Casa Nostra És Casa Vostra està conformada per milers de persones a títol individual, col•lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural, amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions sota el lema #volemacollir.

Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament creiem que el món local s’ha d’afegir a aquesta iniciativa, car aquesta campanya està en sintonia amb les mocions que hem impulsat conjuntament els darrers temps en suport a les persones refugiades. En aquest mateix sentit, des del Fons hem reactivat la campanya d’ajuda a les persones refugiades en orígen i en ruta que ja venim desplegant des de 2015, en un moment on l’onada de fred que pateixen les persones refugiades al sudest d’Europa ha agreujat encara més la seva situació.

Per altra les tres entitats municipalistes farem públic el suport del món local a la Campanya “Casa Nostra Casa Vostra” agrupant alcaldes, alcaldesses i altres càrrecs electes locals el dimecres 15 de febrer a les 11h a Barcelona, fent una crida a la ciutadania de Catalunya a mobilitzar-se i assistir massivament a la manifestació del proper 18 de febrer en suport a l’acollida de persones refugiades convocada per “Casa Nostra Casa Vostra.

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org