• Dimecres 20 de març de 2019

Notícies

Paraula Data
3 de novembre de 2017

DECLARACIÓ DELS REPRESENTANTS DEL PDeCAT, ERC, ICV-EUiA i CUP A LA JUNTA EXECUTIVA DEL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES, LA DEMOCRÀCIA I LA LLIBERTAT

Davant l’empresonament dels membres del govern de la Generalitat de Catalunya i l’euroordre de detenció contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i la resta de consellers que resten a Brussel·les, la intervenció de les institucions catalanes derivada de l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola, la violència contra ciutadans pacífics el passat 1 d'octubre i la situació de vulneració dels drets civils i polítics a Catalunya, els representants del PDeCAT, ERC, ICV-EUiA i CUP a la Junta Executiva del Fons Català manifesten:

  • El compromís amb les institucions escollides democràticament i amb el Govern escollit pel Parlament de Catalunya.
  • L’exigència de llibertat del vicepresident del Govern i dels consellers i conselleres de la Generalitat, així com dels dirigents civils Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que es posi punt final i immediat a l’ordre de presó preventiva contra ells, que es retiri l’euroordre de detenció contra el president Puigdemont i la resta de membres del Govern que són a Brussel·les, i que s'aturin tots els procediments jurídics contra la resta de membres del Govern de la Generalitat i de la Mesa del Parlament que vulnerin la llibertat d'expressió, opinió i manifestació.
  • El rebuig a la decisió del Consell de Ministres del Govern espanyol d’aplicar l’article 155 i la restitució immediata del Govern de la Generalitat escollit democràticament i la retirada de la intervenció de facto de les institucions catalanes.
Per tot això, els representants:
  • Fan una crida a la mobilització pacífica, consensuada i continuada en defensa de l’autogovern de Catalunya i la llibertat dels empresonats per causes polítiques, també com en defensa de les institucions catalanes i els dirigents polítics escollits democràticament.
  • Apel·len al diàleg, la preservació de la cohesió social i a la convivència entre els ciutadans del nostre país.
Barcelona, 3 de novembre de 2017
Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org