• Dijous 18 de octubre de 2018

Campanyes actives

Paraula Data
8 d'abril de 2014

CAMPANYA DE SUPORT A POBLACIÓ AFECTADA PER LA MALALTIA DEL VIRUS DE L’ÈBOLA A L’ÀFRICA OCCIDENTAL

El passat mes d’abril el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va iniciar la crida als ajuntaments catalans a sumar-se a la resposta en suport a la població afectada per la malaltia del virus de l’Ebola a l’Àfrica Occidental, davant el primer brot de la malaltia.
 
Sis mesos després, i davant d’aquesta epidèmia sense precedents, que segons dades de l’OMS afecta de manera severa quatre països de l’Àfrica Occidental (Sierra Leone, Libèria, Guinea Conakry i Nigèria) i que ha provocat prop de 4.000 morts a la zona, el Fons Català reitera la crida inicial i als ajuntaments i institucions supramunicipals.
 
El brot que afecta aquesta regió té una taxa de mortalitat elevada i tan important és la detecció, el tractament i l’aïllament de les persones afectades, com la coordinació dels serveis sanitaris per a la detecció de nous casos i prevenció.
 
Així, arran de la primera crida als ajuntaments, a la qual ja es van sumar una quinzena ajuntaments, i en resposta a la Campanya, el Fons Català identifica el projecte de SUPORT A ST. JOHN OF GOD CATHOLIC HOSPITAL DE MABESSENEH-LUNSAR PER FER FRONT AL BROT DE FEBRE HEMORRÀGICA PER VIRUS D’EBOLA (FHVE) a Sierra Leone. El projecte respon a la necessitat detectada per part de l’OMS, els ministeris de Salut i les organitzacions que treballen a la regió per posar en marxa una gran campanya de conscienciació i informació a la població sobre mètodes preventius i de detecció dels casos per evitar la propagació de la malaltia.
 
Així, el Fons Català reitera la crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de suport a la població afectada per la malaltia del virus de l’Ebola.
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org