• Dissabte 20 de abril de 2019

Campanyes actives

Paraula Data
27 d'abril de 2015

RESPOSTA ALS EFECTES DEL TERRATRÈMOL AL NEPAL

El dia 25 d’abril de 2015 un terratrèmol de magnitud 7,8 graus de l’escala de Richter va sacsejar el Nepal i va ocasionar més de 3.000 pèrdues humanes i materials. Segons l’OCHA-Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides a l’Àsia i el Pacífic, s’estima que la xifra de persones afectades a l’àrea impactada pel terratrèmol és de més de 6,6 milions.

Aquests fets s’agreugen per l’alta vulnerabilitat que pateix el Nepal, un dels països més empobrits del món, que pot no estar preparat per donar resposta a un desastre d’aquesta magnitud. El Nepal és el país més empobrit del sud d’Àsia. El conflicte intern que pateix des de fa anys és un factor que n’ha limitat el desenvolupament. Malgrat els Acords de Pau signats l’any 2006, que han suposat una certa estabilitat i han assentat les bases per al creiexement, la situació de vulnerabilitat que viu la major part de la població nepalesa és molt elevada.

El Govern del Nepal ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades i ha sol·licitat ajut internacional. El Govern nepalès confirma que 30 dels 75 districtes del país, a l’oest i a les zones centrals (inclosa la Vall de Kathmandú), estan afectats pel sisme. 

Davant d’aquesta catàstrofe, el Fons Català posa en marxa una campanya d’emergència dins la filosofia de reconstrucció postemergent, per tal de donar suport als esforços que el propi país ha començat a dur a terme amb l’acompanyament de la cooperació internacional. 

En aquest sentit, el Fons Català fa una crida als ajuntaments i a les institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

 

Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org