• Dissabte 20 de abril de 2019

Campanyes actives

Paraula Data
30 d'octubre de 2015

INUNDACIONS ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS SAHRAUÍS. CAMPANYA D´EMERGÈNCIA DES DEL MÓN LOCAL

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) fa novament una crida als ajuntaments catalans a sumar-se a la resposta davant les inundacions que han afectat els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria).

Els campaments de refugiats han patit l’efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que han causat grans inundacions i destrosses. Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants. Moltes famílies han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d'aliments de què disposaven, és a dir una ració mensual per 160.000 persones. Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, alguns refugiats van resultar afectats malgrat que encara no s'han de lamentar pèrdues humanes. Milers de famílies s’han vist obligades a estar a la intempèrie per manca d’edificis segurs. Els danys i pèrdues materials han estat considerables. Quant als centres socials, s'està fent una avaluació dels danys o esfondraments dels centres de salut, d'educació i d’altres, sobretot pel que fa a material de manteniment d'edificis.

La MLRS llança una crida als països donants, a les organitzacions internacionals, a les ONG, al moviment solidari, a la societat civil i a tots els amics i amigues del Poble Sahrauí per col·laborar, com més aviat, realitzant donacions d’emergència per atendre les necessitats més urgents de la població causada per les pluges: proveïment d’aigua, d’aliments, de haimes, de mantes, d’equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.

Des del Fons Català, la CCASPS i molts ajuntaments catalans es treballa des de fa anys per la resolució pacífica del conflicte del Sàhara Occidental. En aquesta ocasió no som aliens al patiment que la prolongació d'aquesta situació suposa, especialment entre les persones  refugiades i desplaçades sahrauís, que en són les principals víctimes.

Així, el Fons Català i la CCASPS, reiteren la crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a adherir-se a aquest procés de suport a la població afectada a través d'aquesta Campanya d'Emergència, que es concretarà en un projecte que es definirà a partir de les prioritats expressades pel delegat del Front Polisario a Catalunya.

Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org