• Dimecres 20 de març de 2019

Agenda

Paraula Data
del 22 al 24 de març de 2017

JORNADES DE COOPERACIÓ TÈCNICA, a Sant Cugat del Vallès

Targeto jornades cooperació tècnica
Targeto jornades cooperació tècnica

La cooperació entre institucions públiques locals: promoció de models horitzontals i recíprocs.

El Fons Català està dissenyant i implementant un Programa de Cooperació Tècnica a partir d'assistències i intercanvis tècnics entre governs locals catalans i de països del Sud en diferents sectors d'intervenció: Aigua i sanejament, Gestió de residus, Planificació estratègica, Urbanisme, Polítiques d'Igualtat i Gènere, etc. Per això, vol proposar als ajuntaments anar més enllà del model operatiu de cooperació tradicional centrada sobretot en la transferència de recursos i dissenyar accions de cooperació tècnica horitzontal i recíproca entre institucions públiques locals del Nord i del Sud que permetin transversalitzar diferents departaments municipals i augmentar el valor afegit i el compromís de la cooperació local.

 

En el marc d'aquesta iniciativa de promoció de la cooperació tècnica, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès organitzen unes Jornades de Cooperació Tècnica que tindran lloc els dies 22, 23 i 24 de març del 2017 a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (Carrer del Castellví, 8. / Jardins del Monestir).

 

L'objectiu principal d'aquesta trobada és posar en comú experiències de cooperació tècnica intermunicipal i transnacional per tal de treure lliçons en clau d'aprenentatge que fomentin els models de cooperació transversal i recíproca, situant, d'aquesta manera, els ajuntaments com a actors clau de la cooperació internacional.

 

Ens plau convidar-vos a participar i a enriquir, amb la vostra experiència, aquestes Jornades, que començaran dimecres 22 de març al vespre amb una recepció institucional a Sant Cugat.

 

Dijous 23 s’iniciarà el seminari presencial, en el qual s'exposaran algunes experiències de bones pràctiques de la cooperació tècnica en diferents països i en diferents àmbits d'actuació, i s'analitzaran les fortaleses i els reptes que les institucions públiques locals del Nord i del Sud tenim per endavant.

 

Divendres 24 de març es presentarà la Guia de Cooperació Tècnica, per tal d'identificar i implementar accions de cooperació tècnica de municipi a municipi, i reflexionar conjuntament sobre el seu sentit i la seva viabilitat. Simultàniament, les delegacions internacionals duran a terme diferents visites tècniques relacionades amb la temàtica dels seus projectes: Aigua (Aigües del Prat), Gènere (SIAD, Vilafranca del Penedès) i Gestió de residus (Abocador del Garraf).

 

Formulari d'inscripció - Jornades de Cooperació Tècnica

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org