• Dimecres 20 de març de 2019

Mocions i Resolucions

Mocions, resolucions i propostes d´adhesió a campanyes conjuntes que el Fons Català a proposat als ajuntaments i altres institucions catalanes, amb la finalitat de palesar el compromís polític i ètic amb el Sud.

MOCIÓ DEL MÓN LOCAL EN DEFENSA DE L'ACOLLIDA DE LES PERSONES REFUGIADES (17 de juny de 2016)

Foto dels assistents a la jornada
Foto dels assistents a la jornada

El dia 17 de juny de 2016 el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha organtizat una jornada per mostrar el compromís del món local català amb les persones que cerquen refugi a Europa.

En el marc d'aquesta jornada i amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, instituït per les Nacions Unides l’any 2011, l’ACM (Associació Catalana de Municipis), la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament han presentat conjuntament a tots els ajuntaments i ens supramunicipals de Catalunya una proposta de moció en defensa de l’acollida de les persones refugiades i del paper essencial que han de tenir els ens locals en aquesta acollida, reclamant que es faci marxa enrere en l'acord entre els Estats i governs de la UE i Turquia per a la devolució de refugiats i exigir a l’estat espanyol el compliment dels seus compromisos en matèria d’acollida de refugiats i que doti els municipis de recursos econòmics que facilitar aquesta acollida, així com demanar que s’asseguri el desplegament del Pla de Protecció Internacional de Catalunya, col·laborant estretament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per fer efectiu el compliment del dret d’asil amb garanties.

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org