• Dissabte 23 de febrer de 2019

Altres publicacions del Fons

25 Anys, 25 Moment. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Edita: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament; 192 pàgines; idioma: català; Barcelona 2011

Les histories personals i col·lectives estan plenes de moments. Moments que s’encarreguen d’alimentar els records i la memòria. Moments que marquen etapes, processos i canvis que ens permeten evolucionar, madurar i encarar el futur amb força.

Aquesta es l’òptica des de la qual proposem recórrer la trajectòria del Fons Català. A partir dels punts d’inflexió, de les transformacions que la institució ha experimentat i que li han permès avançar en el camí de la cooperacio al desenvolupament. Un camí de lluita per un mon mes solidari.

Perquè, com deia el mestre Pau Casals, poden ser una amenaça mes gran per al futur del mon aquells que permeten el mal que no pas aquells que el cometen. Una historia, la del Fons Català, que neix de la convicció, la unitat i la utopia d’alguns alcaldes de petits municipis del nostre país. Ciutadans compromesos i perseverants que creuen fermament que es poden aconseguir canvis estructurals des dels municipis, que son, al cap i a la fi, aquella administració que treballa mes arran de terra, mes a prop de les dificultats i les il·lusions de ciutats i pobles tant del Sud com del Nord.

I es des del municipalisme mes actiu que es construeixen ideologies i pensament crític, però sempre amb el convenciment que la realitat no nomes es pot canviar, sinó que es bo fer-ho. I així ho simbolitzen les 25 mans que destapen cada un d’aquests moments. Les mans com a element que crea, construeix i dona forma. Les mans que s’entrellacen, s’uneixen i sumen esforços i energia. Aquestes son les mans que han treballat, durant aquest quart de segle, per tirar endavant la institució i que han construït i consolidat els fonaments de la cooperacio municipal al nostre país.

Amb 25 anys d’experiència, el Fons Català avui, se sent fort, madur i sòlid. Ja forma part de tots aquells que el nodreixen i el doten de significat. I es per això que, en aquest punt de la seva historia, es quan mes creu que val la pena continuar; seguir treballant, formant-se i evolucionant. Amb la consciencia de tenir un passat que li dona sentit i un futur que el fornirà de noves experiències i reptes. En definitiva: nous moments.

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org