Cada mes el cicle es centrarà en una temàtica diferent, com la pau i la no violència, el gènere, el consum responsable o els pobles indígenes. Les sessions de cinema, que comptaran amb el passi d’una pel·lícula i d’un documental, aniran acompanyades d’un espai de debat posterior, convidant a representants d’organitzacions, periodistes o especialistes del tema que puguin ampliar el visionat i enriquir el debat. L’entrada a totes les sessions és gratuïta.
Programa:
El dissabte 21 de setembre, a les 20:30 hores, hi haurà una presentació d’en Jordi Armadans del film escollit per tractar el tema de la pau, Mandarinas, que tracta de com a principis de la guerra d’Abkhàzia (1992-1993), l’Ivo, un home estonià, es troba dos soldats de bàndols oposats ferits a les portes de casa seva i decideix acollir-los i cuidar-los fins que s’acabin de recuperar. Posteriorment es projectarà el documental The Present on en Yusef i la seva filla Yasmine emprenen el camí cap a Beitunia (Cisjordània, Palestina) amb l’objectiu de comprar un regal per a la mare. En l’anada i la tornada, pare i filla viuran la duresa i la humiliació que exerceixen els punts de control i l’exèrcit israelians.
Les altres tres sessions del cicle es realitzaran al Cinema Catalunya a les 19 hores i sempre amb entrada lliure.
La segona tractarà la temàtica dels pobles indígenes amb la projecció de Valentina o la serenidad el dimarts 15 d’octubre.
Vinculada al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona, la sessió del 19 de novembre comptarà amb el film Writing with fire i amb el curt Woman.
Finalment el dimarts 3 de desembre es dedicarà l’espai al consum responsable amb les projeccions de la pel·lícula Nomadland i del documental ¿Cómo robar el futuro de tus trabajadoras?.