General 13 juliol 2023

Activitats del Fons Català a Tarragona, Lleida i Girona per donar a conèixer els resultats de l'enquesta ciutadana

El juliol el Fons Català ha organitzat trobades a Tarragona, Lleida i Girona per donar a conèixer els resultats de l’enquesta que ha realitzat aquest any sobre la percepció de la ciutadania vers la cooperació al desenvolupament. Les dades, segregades per província, són una radiografia del coneixement i l’opinió que té la població sobre temes com el compromís del 0,7%, les polítiques d’acollida dels municipis, el conflicte del Sàhara Occidental o el risc de guerra nuclear, entre molts altres.

Les activitats s’han integrat en les necessitats dels ajuntaments i entitats de cada província i s’ha adaptat a cada context. D’aquesta manera, s’ha complementat la difusió de les dades amb altres iniciatives que han dotat de contingut personalitzat les jornades.

A Tarragona s’ha fet una trobada tècnica amb professionals de les administracions i les entitats, per fer un intercanvi de bones pràctiques i coneixença. Les persones que van assistir van poder conèixer la feina i els reptes d’altres companys i companyes, i establir nous lligams.

Quant a Lleida, l’activitat s’ha inclòs en la programació del cicle de cinema Cinemón, que aquest any se centrava en els feminismes globals. Aprofitant el context, el director del Fons Català va presentar els resultats de l’enquesta referents a la demarcació de Lleida i Lourdes Mourelo, coordinadora de la CONFOCOS i consultora de gènere i desenvolupament, va fer una xerrada sobre la cooperació feminista, que va culminar amb l’actuació musical de Kelly Isaiah.

Finalment, a Girona l’enquesta es va presentar juntament amb una formació sobre plans estratègics de cooperació i polítiques públiques de cooperació, una demanda que s’havia fet des d’alguns ajuntaments.

.