S’ha preparat una programació pel 21 de setembre que commemora el Dia Internacional de la Pau. Les activitats es concreten en una exposició a L’Olivera amb una visita guiada, una xerrada i una obra de teatre. Totes aquestes activitats tenen la intenció de parlar dels crims d’odi, de genocidi i de posar sobre la taula alternatives de pau per una vida més digna i justa.
Programa:
–Exposició: “La resistència invisible. Dones palestines contra l’ocupació” amb fotografies d’Ester Pérez Berenguer i la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Projecte de l’Associació Suds. Internacionalisme. Solidaritat. Feminismes. L’exposició va més enllà de la cobertura mediàtica sobre el genocidi actual a Palestina, moltes vegades centrada en l’espai públic i en imatges d’homes als carrers enfrontant-se a forces militaritzades. La resistència invisible posa el focus en la resistència de les dones palestines, sovint invisibilitzada, però que neix de les dones que es neguen a ser reduïdes a víctimes, que teixeixen xarxes de solidaritat, que estan decidides a escriure el seu propi futur i a liderar el camí cap a una Palestina lliure.
Data: dilluns 9 de setembre a diumenge 6 d’octubre
Lloc: sala d’actes del Casal de barri L’Olivera
Hi haurà una visita guiada de l’exposició el 19 de setembre a les 19.45 h, dins la programació de la xerrada.
–Xerrada “Genocidis, discursos d’odi i polarització”. Ponent: Jordi Armadans. Politòleg, periodista i pacifista català. Exdirector de FundiPau i reconegut analista sobre conflictes, seguretat, desarmament i cultura de pau.
Data: dijous 19 de setembre a les 18.30 h
Lloc: sala d’actes del Casal de barri de L’Olivera
–Visita guiada a l’exposició La resistència invisible, a càrrec de l’Ester Pérez Berenguer
Data: dijous 19 de setembre a les 19.45 h
Lloc: sala d’actes del Casal de barri de L’Olivera
–Teatre: “Des de l’ull de l’huracà”, de Pau Carrió amb Laura Aubert. Pau Carrió i Laura Aubert s’acosten a un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l’any 2012 després d’haver cobert nombrosos conflictes armats a l’Orient Mitjà, els Balcans, Txetxènia, el Timor Oriental, Sierra Leone, Zimbàbue o Sri Lanka.
Un poema dramàtic entorn de la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència llunyana a través de l’exhibició als mitjans de comunicació.
Data: diumenge 22 de setembre a les 19 h
Lloc: Teatre de Can Massallera
Entrades gratuïtes (reserva prèvia a través d’Entrapolis)