General 24 juliol 2020

Ajuntaments catalans mostren el seu suport al poble sahrauí fent-ne onejar la bandera

La façana de molts ajuntaments catalans lluirà aquest 25 i 26 de juliol la bandera sahrauí per tal de visualitzar el seu suport a aquest poble que viu confinat als campaments de refugiats al Sàhara Occidental.

La iniciativa respon a la proposta de “Vacances en Pau“, que cada estiu organitza l’estada d’infants sahrauís a llars de famílies d’acollida de tot Catalunya, i que aquest any no ha estat possible per la situació provocada per la Covid-19. En el marc d’aquesta iniciativa cada any s’ha organitzat una manifestació per reivindicar el seu dret a l’autodeterminació dels sahrauís, pel dret retornar a la seva terra, i per denunciar la constant violació dels drets humans al Sàhara Ocupat per les forces d’ocupació marroquines. Enguany, a causa de la Covid-19, la manifestació tindrà un caràcter simbòlic amb la col·locació de banderes sahrauís als balcons d’institucions i de particulars.

Vilanova i la Geltrú, Caldes de Montbui, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Lleida ( ), Rubí, Vic, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Llagostera…són alguns dels ajuntaments que han anunciat públicament que s’adhereixen en aquesta iniciativa.

Aquest any, i a causa de la pandèmia, els campaments de refugiats sahrauís s’està desenvolupant un projecte de Vacances en Pau alternatiu per fer que l’estiu no sigui tan dur pels infants, tot i la situació de refugi i les altes temperatures.