General 12 maig 2020

Carta del FCCD al president de Colòmbia davant la vulneració de drets humans a la zona

El president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), Isidre Pineda, ha enviat una carta dirigida al president de la república de Colòmbia, Ivan Duque, davant l’augment exponencial del conflicte armat i de la vulneració dels drets humans a la zona, aprofitant les mesures de contenció de la Covid-19. A la carta, el president manifesta la seva preocupació per l’increment d’assassinats de líders i activistes socials, que coincideix amb les primeres mesures adoptades per l’emergència sanitària.

Colòmbia és un dels països on el FCCD hi treballa desenvolupant projectes de suport a les comunitats del territori i defensa dels drets humans. Des de la signatura dels Acords de Pau (novembre 2016), el país ha viscut una situació complicada protagonitzada per persecucions i assassinats que s’ha vist agreujada per l’aïllament obligatori decretat com a mesura contra la pandèmia.

Isidre Pineda, en nom del FCCD i de tots els municipis i organismes supramunicipals que el formen, ha demanat al president Ivan Duque que introdueixi, dins les mesures contra la Covid-19, un pla de contingència per a la protecció individual i col·lectiva dels líders i activistes socials, per tal de parar l’actual onada d’assassinats i agressions. A la carta, també reclama acordar un alto al foc bilateral amb tots els grups armats mentre duri les mesures preventives. Finalment, el president del FCCD apunta la necessitat d’avançar en la implementació integral dels Acords de Pau i garantir la seguretat de les persones que defensen els drets humans.

Amb aquesta carta, el FCCD se suma a la demanda ja efectuada per diferents sector de la societat civil i la comunitat internacional d’aturar les accions bèl·liques a la zona.

➡️ Llegir la carta sencera

Associació Catalana per la Pau