General 3 abril 2020

Ciutats Defensores dels Drets Humans cancel·la l'edició de primavera pel coronavirus

La pandèmia del coronavirus ha obligat a cancel·lar l’edició de primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans que s’havia de celebrar entre el 25 de març i el 3 d’abril en 12 municipis catalans. Estaven previstes activitats a Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Ciutats Defensores és una iniciativa conjunta entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans, ajudant a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la tasca quotidiana.

Anualment s’organitza l’estada a Catalunya d’un grup d’activistes durant un període d’una setmana per participar en una sèrie d’activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a centres educatius, escoles, entrevistes amb mitjans de comunicació…) que serveixen per donar a conèixer la seva tasca i la importància de recolzar-los.

Amb l’objectiu de conèixer qui són i la seva tasca, Ciutats Defensores dels Drets Humans realitza entrevistes que es poden consultar des del seu portal web https://ciutatsdretshumans.cat. Els participants que havien de participar en aquesta edició són:

– Karla Avelar. Defensora salvadorenya dels drets de la població LGBTI (llegir entrevista)
– Yurany Cuellar. Activista colombiana en defensa dels drets de les dones camperoles (llegir entrevista)
– Lucinda Evans. Defensora sud-africana que lluita contra les violències masclistes (llegir entrevista).
– Dimir Viana. Activista artístic brasiler en la defensa dels drets humans i el medi ambient
– Maria Sol Taule. Advocada i activista filipina que defensa de drets civils i polítics (llegir entrevista)
– Victor Ochen. Activista ugandès defensor de la cultura de la pau i dels drets dels joves (llegir entrevista)

MÉS INFORMACIÓ

➡️ Web de Ciutats Defensores dels Drets Humans (clica aquí)