General 25 febrer 2020

Constituït el grup de treball "Món Local Refugi" de resposta a les Emergències Humanitàries

El grup de treball «Món Local Refugi» del Fons Català de Cooperació (FCCD) s’ha constituït aquest dimarts 25 de febrer i ha aprovat les línies de treball del mandat. Aquesta comissió que està integrada per representants de diferents ajuntaments catalans va sorgir de la campanya del mateix nom que el 2015 va engegar el FCCD davant l’emergència humanitària generada pel conflicte sirià i de l’incompliment dels compromisos d’acollida per part de la Unió Europea i l’Estat espanyol.

Entre d’altres, el pla de treball aposta per fer un seguiment de les crisis vinculades a situacions de refugi per determinar-ne les línies d’actuació, ser un agent en espais de coordinació com poden ser les taules d’acollida de les diferents administracions, oferir formació en aquesta matèria per a tècnics municipals de cooperació o engegar accions d’incidència política i de sensibilització de la població.

COORDINACIÓ MUNICIPAL DAVANT LES CRISIS VINCULADES AL REFUGI

El grup està presidit per la tresorera del FCCD i regidora de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez, i vol ser un espai de coordinació dels municipis per engegar accions de manera coordinada i conjunta davant les situacions d’emergència humanitària. Aquestes forcen la població a fugir dels seus països d’origen per vies com la ruta mediterrània oriental per Grècia, la mediterrània occidental pel Marroc, la ruta mediterrània central per la zona SAR, la ruta americana per Mèxic i Costa Rica o les accions de suport al Kurdistan.

En la reunió s’ha incidit en la necessitat de seguir actuant perquè si ve, la greu situació ha desaparegut dels grans mitjans de comunicació, la crisi humanitària no ha acabat i continuen els murs, les concertines, els camps, els desplaçaments forçats, la violació de drets, les deportacions o els centres d’internament que són un atemptat als Drets Humans.

Fons Catala 02252020 mon local refugi

MÉS INFORMACIÓ

➡️ Valoració de les actuacions de la campanya “Món Local Refugi” (2015-2019″ (clica aquí)