"Defensa la Cooperació, ens hi va la vida", acte de cloenda de la campanya comunicativa del FCCD
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament culmina aquest divendres, 22 d’octubre, la campanya «Defensa la cooperació» amb un acte a la Nau Bostik de Barcelona, adreçat als ajuntaments socis i als agents de la cooperació municipalista. En l’acte «Defensa la cooperació. Ens hi va la vida» es projectarà el vídeo final d’aquesta iniciativa de sensibilització i es faran dues taules rodones: sobre l’empoderament de la dona a través de l’educació, i els efectes del canvi climàtic en els països del Sud. L’acte es podrà seguir també via streaming aquí.
La Diputació de Barcelona, ens col·laborador de la campanya «Defensa de la cooperació», farà l’obertura de l’acte. Un cop estrenat el vídeo final de la campanya, s’iniciaran dues taules rodones. En la primera, sota el títol de «Dona migrant indígena i refugiada, l’apoderament a través de l’educació», la refugiada afganesa Lema Rashid; la presidenta de l’Associació de Dones Subsaharianes de Catalunya, Bombo N’Dir i la cooperant mexicana, Isabel Lozano parlaran sobre la vulnerabilitat que pateixen les dones migrants, refugiades o membres de la comunitat indígena i com l’educació pot empoderar-les. La conversa serà moderada per la periodista Sara Cuentas.
La segona taula, titulada «El canvi climàtic i el seu efecte sobre la salut dels països del Sud Global», permetrà conèixer en primera persona com la crisi climàtica ha empitjorat les condicions de vida de les persones que viuen als països més pobres i efectes devastadors com la desaparició de conreus, la contaminació de l’aigua, la destrucció d’infraestructures… La conversa, moderada per la periodista Sandra Vicente, comptarà amb la participació de l’activista ambiental guatemalenca Yolanda Oquelí i l’enginyer sahrauí Mulai Mesaud. La jornada la tancarà la intervenció de la Junta Permanent del Fons Català, encapçalats pel seu president, Isidre Pineda.
LA COOPERACIÓ AMB MOLTES MIRADES
La campanya «Defensa la cooperació» del Fons Català de Cooperació es va iniciar el 18 de març. L’objectiu d’aquesta iniciativa ha estat reforçar la importància de la cooperació municipalista i donar suport als ajuntaments en la defensa dels seus programes de cooperació municipal. En aquests mesos s’ha posat el focus en diferents eixos estratègics de la cooperació municipalista com el gènere, el refugi, el canvi climàtic, l’educació i la salut i ha estat orientada a reduir l’impacte negatiu de la Covid-19 en les polítiques municipals de cooperació.