General 24 febrer 2024

Dos anys de la guerra a Ucraïna

Avui, 24 de febrer, fa dos anys de l’inici de la guerra a Ucraïna. Una guerra que no s’atura i que ja porta a les seves esquenes milions de víctimes. Des del Fons Català seguim donant suport a les víctimes del conflicte a través de la campanya d’emergència que vam encetar fa, també, dos anys per ajudar a les víctimes en matèria de coordinació de les ajudes humanitàries, salut i acollida, tant dins d’Ucraïna com a Polònia.

La guerra continua afectant la vida de milions de persones, danyant mitjans de vida i infraestructures civils bàsiques. Tot i que els atacs continuen a tota Ucraïna, son especialment predominants a les regions de Donetska, Kharkivska, Khersonska, Luhanska i Zaporizk. El conflicte ja ha deixat més de 30.000 víctimes civils, 21,3 milions de persones s’han vist afectades i 14,6 milions necessiten assistència. El conflicte també ha obligat a moltes persones a fugir tant fora d’Ucraïna, com internament, dins les fronteres dels país. Ja hi ha més de 6 milions de persones refugiades a Europa i més de 3 milions desplaçades internament.

La campanya d’emergència del Fons Català ja ha recaptat un total de 745.816,74 € a través de les aportacions de 104 ens locals, 42 entitats, 14 empreses i 721 particulars.

Projectes sobre el terreny

El municipalisme solidari segueix donant suport a la campanya d’emergència per a les víctimes del conflicte a través de diversos projectes, tant a Ucraïna com a Polònia en clau de refugi i acollida, de la mà d’entitats que treballen sobre el terreny i coneixen perfectament les necessitats de la població i la seva evolució des de l’inici de la guerra. Alguns dels projectes més destacats són:

famílies desplaçades internes a Ucraïna a centres d'acollida a escoles

families refugiades ucraïneses al centre