General 8 gener 2020

El «30 minuts» analitza la lluita pel 0,7%, vint-i-cinc any després de les acampades de la Diagonal

El programa 30 minuts de TV3 dedica aquest diumenge 12 de gener a les 21.55 h un reportatge a la lluita iniciada l’any 1994 a Catalunya per aconseguir que les administracions dediquessin el 0,7% del seu pressupost a cooperació internacional. Amb les acampades que es van fer a la Diagonal de Barcelona ara fa vint-i-cinc anys com a punt de partida, el reportatge “Objectiu 0,7%” analitza en quin punt es troba la cooperació al desenvolupament de Catalunya. Aquest reportatge de TV3, amb la col·laboració de Som Batabat i participació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) inicia una sèrie de continguts en aquest web per recordar aquell moviment i posar sobre la taula la necessitat de cooperar en una societat global.

“Objectiu 0,7%” explica les causes i les conseqüències de l’acampada de 1994 a la Diagonal de Barcelona pel 0,7% i analitza l’actualitat de la cooperació internacional pel desenvolupament a Catalunya. Compta amb la participació de diferents testimonis i polítics de l’època.

Aquest reportatge televisiu explica també quines administracions públiques han arribat a dedicar aquesta xifra a la cooperació i quines s’han mantingut sempre en nivells molt més baixos. El reportatge també analitza errors i encerts comesos durant aquests vint-i-cinc anys per les entitats cooperants, analitza les causes estructurals que provoquen la desigualtat entre països i planteja els reptes de futur de la cooperació internacional per al desenvolupament que es fa a Catalunya.

“Objectiu 7%” compta amb la participació del president del FCCD i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda i el director del FCCD, David Minoves a més de testimonis que van participar en l’acampada de la Diagonal, com l’advocat i polític Jaume Asens; l’exdiputada Gabriela Serra o de l’activista Josep Maria Hosta.

El reportatge està dirigit i amb guió de Jordi Portals, realitzat per Benet Roman i amb producció de Pau Riera.

MÉS INFORMACIÓ
➡️ Web del programa “30 minuts” (clica aquí)
➡️ Informació del reportatge “Objectiu 7%” (clica aquí)