General 12 juny 2020

El FCCD celebra l'Assemblea General que serà telemàtica a causa de la Covid-19

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) celebra aquest dilluns 15 de juny la seva Assemblea General. Degut a la Covid-19, l‘assemblea que reuneix a totes les institucions sòcies del fons serà telemàtica. Aquesta pandèmia global i els seus efectes devastadors per a les zones més empobrides del planeta marcarà aquesta assemblea anual on, entre d’altres, s’han d’aprovar el pressupost de 2020 i les línies de treball que s’han hagut de readaptar respecte a les previsions inicials a causa del coronavirus. També es presentaran els projectes de la campanya “Món local Covid-19” que el FCCD ha engegat per pal·liar les necessitats més urgents en aquells països on actua la cooperació municipalista.

Un dels punts destacats serà la presentació del Pla Estratègic del FCCD pel període 2020-2023 que defensarà el president de l’ens, Isidre Pineda, que va ser escollit en l’Assemblea General Extraordinària de l’any passat. El document és una actualització de l’anterior Pla Estratègic adaptat al nou context i al repte de consolidar el model d’entitat de serveis que ja es va definir el 2017. Durant l’assemblea també caldrà donar llum verda a la memòria d’activitats i al tancament de l’exercici comptable de 2019.

En el plenari també es presentarà la nova etapa de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS) que, des del febrer, presideix Nuria Parlón, vicepresidenta del FCCD. La sessió l’obrirà l‘Honorable Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé.