General 21 abril 2023

El Fons Català acompanya el nou camí de la Xarxa de Desenvolupament del Sud

La Xarxa de Desenvolupament del Sud de Catalunya, que agrupa entitats de la província de Tarragona, recentment s’ha desvinculat de la Universitat Rovira i Virgili i ha iniciat un nou camí de forma independent per posicionar-se com un actor central en la incidència a l’administració i la coordinació d’entitats i ONG del territori. L’objectiu de la Xarxa és defensar, promoure i garantir els drets humans, llibertats fonamentals i el medi ambient mitjançant el suport a les activitats dutes a terme per les entitats federades. 

El 20 d’abril es va celebrar la primera Assembla General 2023 amb la incorporació de tres noves entitats, i també es va presentar la setena RevistaXCD a la Universitat Rovira i Virgili, que posa el focus en l’Ajuda Oficial al Desenvolupament, l’objectiu del 0,7%, la cooperació transformadora i la justícia global.

La presentació de la revista va anar a càrrec de David Minoves, director del Fons Català, Laura de la Morena, tècnica de projectes i assessora d’ONG, Miquel Carrillo, consultor en cooperació internacional, i Eleni Papaoikonomou, Doctora en economia i empresa. 

La revista es pot consultar aquí.