Institucional 19 juliol 2024

El Fons Català culmina la ronda de reunions amb els alcaldes de les quatre capitals catalanes

Lleida ha estat l’última parada de la ronda de reunions institucionals d’inici de mandat establertes pel president del Fons Català, Jordi Cuadras, amb els alcaldes de les quatre capitals catalanes, totes sòcies de l’entitat. L’objectiu d’aquestes reunions ha estat reforçar les polítiques de cooperació municipals, la contribució dels municipis al Fons Català i fer sensibilització sobre el compromís del 0,7%.

Ajuntament de Lleida

Lleida és la bandera de la cooperació a tota la demarcació, i com a tal s’han posat sobre la taula estratègies per augmentar la participació dels municipis de la demarcació al Fons Català, ja que actualment les xifres són baixes. En la reunió s’ha obert la possibilitat de poder coliderar projectes propis del Fons Català amb l’ajuntament i s’ha recollit la demanda de les entitats de tornar a tenir una nova Coordinadora d’entitats, donat que l’actual està en fase de tancament.

Per últim, la reunió ha servit per posar en valor la Unitat de Cooperació i Solidaritat de la Universitat de Lleida i així poder-la tenir en compte en futures accions i projectes.

Ajuntament de Barcelona

La reunió amb l’Ajuntament de Barcelona ha permès augmentar la vinculació institucional entre ambdues administracions i establir acords per coliderar polítiques de cooperació, aportant la visió del territori i de la resta de municipis.

Ajuntament de Tarragona

De la mateixa manera que a Lleida, amb l’Ajuntament de Tarragona s’ha parlat de com augmentar la implementació del Fons Català a tota la demarcació i de la possibilitat de coliderar projectes propis amb l’ajuntament.

A més, el Fons Català ha pogut conèixer els detalls del nou Pla Local de Cooperació aprovat el 2023 pel Consell Plenari.

Ajuntament de Girona

Girona està de celebració, ja que aquest any se celebra el 30è aniversari de la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’aprovació del nou Pla de Cooperació, el primer que té la ciutat.

A més, també s’està valorant la possibilitat d’establir un agermanament amb la ciutat de Talanga, d’on prové la major part de població hondurenya que viu a la província de Girona.