General 14 febrer 2024

El Fons Català es reuneix amb la Secretària d'Estat de Cooperació, Eva Granados, a Madrid

El president del Fons Català, Jordi Cuadras, i el director, David Minoves, s’han reunit aquest dimecres a Madrid amb la Secretària d’Estat de Cooperació, Eva Granados i Oriol Barba, assessor de l’organisme estatal. La trobada ha servit perquè el Fons Català pogués explicar, entre d’altres, les al·legacions proposades del municipalisme a la modificació del decret de la Llei de subvencions. Aquestes demanen que es potenciï el que rol dels diferents fons de cooperació que hi ha a Espanya com a suma de la cooperació municipalista. També s’ha demanat poder disposar d’espais de concertació de la cooperació estatal on els fons de cooperació estiguin representats.

En la trobada també s’ha incidit en la voluntat de tenir una relació més estreta amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID). Aquesta permetria potenciar l’acció en aquells països d’intervenció del Fons Català actua i dotar els projectes de més finançament. També s’ha demanat que l’AECID serveixi de cadena de transmissió a l’hora de poder accedir a més finançament d’Europa.

Durant la reunió, Cuadras i Minoves també han esbossat a la Secretària d’Estat de Cooperació el full de ruta que la nova executiva del Fons Català de Cooperació es marca per l’actual mandat i han intercanviat opinions sobre els reptes que ha d’afrontar la cooperació al desenvolupament en els propers anys.