General 19 octubre 2020

El Fons Català minimitza l’activitat presencial i reforça el teletreball davant la segona onada

Seguint les recomanacions del Govern en matèria de salut pública per pal·liar els efectes del coronavirus, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) maximitzarà el teletreball mantenint tots els serveis actius però a través de les vies telefònica i telemàtica. En aquest sentit, els professionals del FCCD teletreballaran les pròximes setmanes per evitar la propagació del coronavirus que a Catalunya ha registrat xifres molt altes al llarg de les darreres setmanes. Tot i que s’aposta pel teletreball de manera generalitzada, puntualment alguna persona treballadora podrà desenvolupar part de la seva activitat presencialment, seguint el protocol de seguretat i salut aprovat per la institució.

Per la naturalesa de la seva acció (disposa d’oficines a Nicaragua i el Senegal), la majoria dels serveis del FCCD estan preparats per poder-se oferir en línia. Des de l’inici de la pandèmia i conscients que la situació es podia allargar, s’ha reforçat l’atenció telemàtica i s’han millorat les eines digitals amb les quals es treballa. També s’està ampliant el protocol de salut i seguretat per poder realitzar, un cop la situació del país millori, l’atenció presencial.

Aquest és el segon període de la pandèmia de la Covid-19 que el FCCD implanta els serveis telemàtics. Amb motiu de l’Estat d’Alarma, decretat el 16 de març i vigent fins al juny, l’ens ja va oferir serveis per via telemàtica.

Coneixent la transcendència d’aquesta pandèmia global, el FCCD aposta per teletreballar conscient que cal actuar amb responsabilitat individual però també col·lectiva.