El gènere al centre de la cooperació internacional: anàlisi, conclusions i aprenentatges
El 2 de març es presentaran els resultats i conclusions de l’estudi “L’enfocament de gènere a les cooperacions catalanes”, elaborat per la cooperativa Nadir amb la col·laboració del Fons Català i l’Ajuntament de Barcelona. El seminari tindrà lloc a la Lleialtat Santsenca de 18:30h a 20:30h, de la mà de Judith Muñoz Saavedra, investigadora i profesora de la UB, i Betzabeth Marín-Nanco, doctora en Sociologia per la UAB. Hi participaran, a més, membres de les institucions col·laboradores juntament amb expertes provinents d’entitats.
Per participar, cal inscriure’s a info@nadir.coop
Per què cal parlar de cooperació feminista?
L’adopció de l’Agenda 2030 a escala global i del model d’acció exterior feminista en el conjunt de l’Estat i en diversos països de la Unió Europea suposa una oportunitat per consolidar estratègies de desenvolupament amb perspectiva de gènere, així com una possibilitat per fer un salt qualitatiu cap a un model de cooperació feminista catalana. Donada l’envergadura i profunditat dels canvis que plantegen aquestes tendències internacionals, l’estudi “L’enfocament de gènere a les cooperacions catalanes” pretén contribuir a conèixer el punt en què es troben administracions i entitats locals catalanes per assumir aquests desafiaments globals.
Específicament, s’ha buscat conèixer i valorar la forma, l’orientació i la profunditat de la incorporació de l’enfocament de gènere en la cooperació que despleguen les diferents administracions catalanes en el període 2016-2021; intentant identificar limitacions i potencialitats per projectar, a partir de l’evidència, els desafiaments de futur.