General 1 desembre 2023

El president i vicepresident del Fons Català viatgen a Guatemala i República Dominicana a una missió institucional

El Fons Català ha viatjat a República Dominicana i Guatemala en una missió institucional formada per Jordi Cuadras, president del Fons Català, Isidre Pineda, vicepresident, i David Minoves, director. Acompanyats pel responsable de l’Àrea d’Amèrica Central i Latina i de l’Oficina a Costa Rica, Xavier Ruiz.

Durant els dies 16, 17 i 18 de novembre, el vicepresident i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, va participar a la XIII Cimera Hemisfèrica de la Federación Latinoamericana de Ciudades, Municipios y Associaciones de Gobiernos Locales (FLACMA), celebrada a República Dominicana. A la Cimera, Pineda va participar com a ponent a la taula “Diàlegs sobre cooperació descentralitzada i finançament” i es va poder reunir amb diversos alcaldes de ciutats de la regió amb les quals el municipalisme català treballa, a través de la gestió de diferents projectes de cooperació al desenvolupament.

A Guatemala, s’hi van sumar a la missió el president i Cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, i el director del Fons Català, David Minoves. Primer, a la Ciudad de Guatemala, la missió va poder visitar la fàbrica de cadires de rodes i material d’ortopèdia de l’associació Transiciones, un projecte que rep el suport del municipalisme català a través de l’entitat GERD-Girona. També van participar a la inauguració de la Planta de Residus Sòlids de San Andrés, a la conca del llac Petén, un projecte de cooperació tècnica finançat per l’Ajuntament de Sant Cugat.

planta de residus sòlids Petén

Finalment, la missió va finalitzar amb la inauguració de l’escola d’educació especial Maestro Fermin a Aguacatan, un projecte de l’entitat ASOPEDI i GERD que compta amb la participació del Fons Català, la Diputació de Girona i 23 ajuntaments catalans. A més, s’ha aprofitat l’estada per fer reunions bilaterals amb alguns actors importants del municipalisme i la cooperació a la zona, com l’alcalde de Sant Andrés, l’alcalde electe de Flores, l’entitat ASOPEDI, l’alcalde d’Aguacatan i els alcaldes de la Mancomunitat de Municipis de la Conca del llac Petén Itza, entre d’altres.