General 15 octubre 2020

Els ajuntaments catalans responen positivament a la campanya "Món local Covid-19"

La campanya “Món local Covid-19” podria arribar al total dels recursos demandats per les entitats del territori si es confirmen les aportacions que han informat 11 ajuntaments durant els darrers dies. La campanya d’emergència es va posar en marxa el passat mes de maig amb l’objectiu de pal·liar els efectes adversos de la pandèmia en els països on treballa el Fons Català. Actualment, les aportacions confirmades i els recursos dels quals disposava el Fons ja han cobert un 66% d’un import total de 402.791€, recursos que aniran a parar a projectes de països com Gàmbia, Senegal, Haití, Guatemala, Hondures o El Salvador, i als camps de persones refugiades de Grècia i Sàhara Occidental, entre d’altres.

gràfic recursos per països

Consulta els projectes de la “Campanya Món Local Covid-19”

Durant la Junta Executiva celebrada ahir, 14 d’octubre, també es va tractar la campanya de comunicació Solidaritat a Fons i es va fer un repàs sobre les accions més destacades desenvolupades pel Fons Català durant els darrers mesos, com les noves incorporacions a l’equip tècnic, les mesures de seguretat i adaptacions dels espais com a protecció davant la Covid-19 i les diferents reunions, comissions i grups de treball que s’han portat a terme. La presidenta de la Confederación de Fondos de Cooperación y Solidaridad i vicepresidenta del FCCD, Núria Parlón, també va fer un repàs sobre les novetats relatives a la Confederación i les accions d’incidència polítiques que s’han portat a terme per tal que la cooperació municipalista sigui un actor clau en la configuració del nou model de cooperació de l’estat espanyol.

La Junta Executiva, realitzada de forma telemàtica amb motiu de les noves mesures de seguretat davant la pandèmia, va ser dirigida i dinamitzada pel president del FCCD i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i va comptar amb l’assistència de 25 persones provinents de 19 institucions municipals.

resum fotografies junta