General 26 març 2024

Inici de la gira de primavera del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans” 2024

L’objectiu de la gira de primavera “Ciutats Defensores dels Drets Humans” és donar a conèixer la tasca que desenvolupen als seus països d’origen, i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la promoció i la defensa dels drets humans, i el suport internacional de lluites d’arreu.

Durant la seva estada, del 8 al 17 d’abril, les activistes participaran en activitats de sensibilització i tallers a les escoles, faran reunions institucionals d’incidència política i trobades amb entitats locals, i oferiran xerrades obertes a la ciutadania.

Aquestes són les persones defensores que participaran en la XIV edició:

  • Sara López, activista pels drets dels pobles indígenes i el medi ambient de Mèxic, i membre del Consell Regional Indígena i Popular de Xpujil i Consell Nacional Indígena (CNI);
  • Bisharo Ali Hussein, defensora kenyana dels drets de les dones i les persones migrades i refugiades;
  • Yslem Mohamed Salem Nafaa, raper sahrauí nascut als campaments de Tinduf, a Algèria;
  • Karima Shujazada, periodista afganesa resident a Barcelona que ha treballat pels drets de les dones i les persones refugiades;
  • Catalina Salazar, cantant de hip-hop de Xile centrada en temes com joventut, pau i educació;
  • i Mar Shanin i Iris Gur, dues activistes palestina i israeliana que formen part del moviment Combatants for Peace.

Aquest projecte està coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, juntament amb la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi i la participació d’ajuntaments, entitats i institucions catalanes.

Acte d’inauguració de la gira de primavera 2024

El pròxim dilluns 8 d’abril, a les 17:30h, se celebrarà l’acte inaugural de la gira de primavera del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, a la Sala Noble de l’Espai Can Rius, a Caldes de Montbui.

A l’acte hi participaran Jordi Cuadras, president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament; Isidre Pineda Moncusí, vicepresident del Fons Català i alcalde de Caldes de Montbui, i Núria Carné i Navarro, 1a tinenta d’alcalde i regidora de Cooperació al Desenvolupament del municipi. Durant l’acte es donarà la benvinguda institucional a les defensores convidades, que compartiran breument la seva història i rol com a activistes.

També hi haurà una intervenció de Sara López, sobre la lluita pels drets indígenes i ambientals, i de Bisharo Ali, sobre drets i benestar de les nenes i les dones polítiques de gènere i salut. L’acte serà acompanyant per unes interpretacions musicals a càrrec dels joves del municipi.