General 25 setembre 2019

Isidre Pineda, alcalde de Caldes, escollit nou president del FCCD

L’alcalde de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Isidre Pineda, ha estat escollit aquest dimecres, president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) en la 41a. Assemblea General Ordinària que s’ha fet a Barcelona. El nou president encapçalava una única candidatura que integrava totes les sensibilitats polítiques i que ha estat aprovada per assentiment.

En la seva intervenció davant del plenari, el nou president ha marcat alguns dels objectius de la que ha definit com una entitat «idealista» i «plena de reptes». Entre aquests hi ha el de recuperar l’objectiu de destinar el 0,7% del pressupost municipal a cooperació. «Venim d’anys molt durs on les administracions locals hem patit molt assumint responsabilitats que van més enllà de les nostres competències, ara és el moment de recuperar aquest compromís» i el FCCD ha de jugar un paper clar. El nou president del FCCD ha destacat la voluntat de seguir treballant amb consens polític tot l’àmbit de la cooperació.

Isidre Pineda i Moncusí (Sabadell, 1987) és alcalde de Caldes de Montbui des del 15 de juny de 2019. És llicenciat en Periodisme i en Ciències Polítiques per la Universitat Abat Oliba. Ha realitzat un màster en Comunicació Política, Institucional i Corporativa en Entorns de Crisi i Risc per la Universitat Rovira i Virgili. És regidor de l’Ajuntament de Caldes des del 2011 i Conseller Comarcal de Turisme des del 2015.

El nou president ha fet la seva primera intervenció davant l'Assemblea General Ordinària

UNA EXECUTIVA RENOVADA AMB REPRESENTANTS DE DIFERENTS PARTITS POLÍTICS

La nova executiva del FCCD és molt renovada, respecte de l’anterior equip gestor. La nova candidatura integra representants de diverses sensibilitats polítiques, administracions grans i dels petits municipis i té representació d’arreu del territori. La vicepresidència recaurà en l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlon que repeteix en el càrrec, la secretària serà per l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve que s’incorpora a l’executiva del FCCD i la tresorera serà la tinent d’alcalde de Sant Boi de Llobregat Alba Martínez que repeteix responsabilitats.

A l’executiva també hi haurà representació de l’Ajuntament de Barcelona (Laura Pérez), Begur (Maite Selva), Cabrera de Mar (Jordi Mir), Caldes d’Estrac (Rosa Pou), Girona (Núria Pi), Granollers (Álvaro Ferrer), L’Hospitalet (Maria Ángeles Sariñena), Igualada (Fermí Capdevila), Lleida (Sandra Castro), Mataró (Laura Seijo), Mollet del Vallès (Anna Maria Díaz), Montcada i Reixac (Juan Carlos de la Torre), Reus (Montserrat Flores), Sant Cugat del Vallès (Gemma Aristoy), Sant Sadurní d’Anoia (Marta Castellví), Sant Vicenç dels Horts (Miguel Comino), Terrassa (Teresa Ciurana), El Vendrell (Núria Rovira), Vic (Josep-Ramon Soldevila), Vilafranca del Penedès (Pere Regull), Àrea Metropolitana de Barcelona (Elisenda Alamany), Diputació de Barcelona (Pilar Díaz) i Diputació de Girona (Maria Puig).

41 assemblea general del FCCD