General 24 octubre 2023

Jordi Cuadras, cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, escollit nou president del Fons Català

El cap de l’oposició de l’ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha estat escollit aquest dilluns, president del Fons Català per la propera legislatura (2023-2027) en la 47a. Assemblea General Ordinària que s’ha fet a Barcelona. El nou president encapçalava una única candidatura que integrava totes les sensibilitats polítiques i que ha estat aprovada per unanimitat.

En la seva intervenció davant del plenari, el nou president ha incidit sobre les creixents desigualtats i incerteses al món, “incerteses provocades pels efectes del canvi climàtic, dels desastres naturals, de les guerres i de les pandèmies. Unes incerteses a les quals el Fons Català s’ha adaptat per canalitzar les pulsions solidàries de la ciutadania de Catalunya a través dels seus municipis.” Cuadras ha destacat la voluntat de “reforçar la tasca de fidelització dels socis que s’han quedat enrere, i de captació de nous socis”, així com la de continuar donant una resposta ràpida a les emergències humanitàries i parant atenció a les demandes dels governs locals, “que en aquest darrer mandat han fet un gran esforç” de solidaritat.

Jordi Cuadras (Igualada, 1987) és periodista llicenciat per la Facultat de Ciència de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Té experiència en mitjans de comunicació tant locals com nacionals, i en l’àmbit associatiu d’Igualada.

Nous noms a la Junta Executiva

La nova candidatura integra representants de diverses sensibilitats polítiques, administracions grans i dels petits municipis i té representació d’arreu del territori. A més de la presidència de Jordi Cuadras (PSC), la vicepresidència recaurà en Isidre Pineda, president sortint del Fons Català i alcalde de Caldes de Montbui (ERC), la secretaria serà Maria Llauradó, tinenta d’alcaldia de Begues (JxCat) i el tresorer, Sergi Hernández, tinent d’alcaldia de Santa Perpètua de Mogoda (EC). La resta de càrrecs, 23 vocals, estaran formats per: Isabel Otero, regidora de l’ajuntament de Barberà del Vallès (PSC); Pau Solanilla, comissionat de l’ajuntament de Barcelona (PSC); Maite Selva, alcaldessa de l’ajuntament de Begur (JxCat); Vanessa Martí, regidora de l’ajuntament de les Borges Blanques (BxR); Sònia Gràcia, alcaldessa de l’ajuntament de Fornells de la Selva (JxCat); Carlos Martín, regidor de l’ajuntament de La Garriga (PSC); Aminata Sabaly, regidora l’ajuntament de Girona (CUP); Álvaro Ferrer, tinent d’alcaldia de l’ajuntament de Granollers (PSC); Rocío Ramírez, tinenta d’alcaldia de l’ajuntament de l’Hospitalet (PSC); Marta Moya, regidora de l’ajuntament de Mataró (PSC); Jessica Revestido, tinenta d’alcaldia de l’ajuntament de Molins de Rei (PSC); Immaculada Muñoz, regidora de l’ajuntament d’Olot (JxCat); Raquel Vilardebó, tinenta d’alcaldia de l’ajuntament de la Roca del Vallès (JxCat); Gemma Aristoy, regidora de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès (ERC); Roc Masiques, regidor de l’ajuntament de Sant Gregori (JxCat); Bàrbara Ferrer, tinenta d’alcaldia de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (PSC); Rosa Boladeras, regidora de l’ajuntament de Terrassa (PSC); Montserrat Arroyo, regidora de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès (PSC); Elisenda Alamany, vicepresidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ERC); Núria Parlon, de la Diputació de Barcelona (PSC); Maria Teresa Tixis, de la Diputació de Girona (ERC); Sandra Marco, de la Diputació de Lleida (ERC); Carme Ferrer, de la Diputació de Tarragona (ERC).

.

El Fons Català és una organització de cooperació municipalista de consens, amb més de 300 socis, i la seva Junta Executiva està formada per representants de les forces polítiques que governen els diferents municipis catalans. El grau de representació de cada partit polític a la Junta Executiva varia segons els resultats de les darreres eleccions municipals. En aquesta legislatura, el PSC és el partit amb més representació, seguit d’ERC, JxCat, grups independents, CUP i EC.