General 14 febrer 2022

La CCASPS es reunix amb el Delegat del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya

El divendres 11 de febrer la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) es va reunir amb el Delegat del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, a la seu del Fons Català. Hi va participar la presidenta de la CCASPS i regidora de Sant Cugat del Vallès, Gemma Aristoy, i altres dues membres de la Comissió Executiva, Sergio Carrillo, regidor de Montornès del Vallès, i Maria Llauradó, regidora de Begues, a més del director del Fons Català, David Minoves, i el responsable de l’Àrea de Drets Humans, Toni Borrell.

A la reunió es va abordar l’actualitat de la situació del conflicte al Sàhara Occidental i es van avaluar les dinàmiques de coordinació entre els representants de la solidaritat municipalista, la CCASPS i el Fons Català, i la Delegació del Polisario a Catalunya. Totes les parts van coincidir que cal continuar treballant per afermar aquesta col·laboració amb l’objectiu de generar un impacte el més transformador possible al Sàhara.

Per altra banda, es va acordar que en el marc del 27 de febrer, data en la qual es commemora la proclamació de la RASD, es farà un posicionament conjunt al Parlament de Catalunya perquè es constitueixi l’Intergrup per la Pau i la Solidaritat al Sàhara que aquesta legislatura encara no s’ha activat.

Finalment, la CCASPS va traslladar a la Delegació la seva voluntat de fer una visita als campaments de refugiats sahrauís del Tindouf a la tardor i el Delegat va mostrar la seva col·laboració per tal que el viatge sigui el més productiu possible per als interessos dels municipis catalans i de les persones sahrauís.