General 26 octubre 2020

La Taula Catalana per la Pau a Colòmbia analitza l'evolució dels acords de pau en 4 taules virtuals

Aquest dilluns, 26 d’octubre, s’inicia la divuitena edició de les Jornades sobre Colòmbia. Fins a l’11 de novembre i en el marc de la Fira d’Economia Social de Catalunya (FESC) s’han programat 4 taules de debat per fer balanç de l’aplicació de l’Acord de Pau a l’àmbit econòmic i de l’Economia Social i Solidària (ESS) en les regions més afectades per aquest conflicte armat d’Amèrica del Sud. S’analitzarà la implicació de les comunitats i les persones excombatents reincorporades en aquest procés, i també el rol de les iniciatives d’ESS existents a Catalunya.

En el context de pandèmia actual, les jornades, que organitza la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, seran virtuals i es podran seguir a través de:

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) forma part de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i ha col·laborat en l’organització de les jornades. El director de l’ens, David Minoves, moderarà la sessió de l’11 de novembre.

El programa de sessions és:

Dilluns 26 d’octubre. 18 h
Inauguració Jornades: Dorys Ardila, Taula Catalana per Colòmbia
Taula 1: Polítiques públiques i l’ESS abans i després de l’Acord de Pau
Amb Salomón Sotelo (Mesa Nacional de l’Economia Social i Solidària) i Yael Garaviño, (Cooperativa Utrahuilca). Modera: Dorys Ardila (Taula Catalana per Colòmbia).

Dimecres 28 d’octubre. 18 h
Taula 2: Les economies solidàries a Colòmbia: parlen els territoris
Amb Josep Maria Navarro (Cooperativa La Fàbric@), Oscar Holman Echeverri (Corporació Centre de Promoció del Territori, CEPRODET) i Lorena González (Associació Catalana per la Pau, ACP). Modera: Rubiela Álvarez (Fòrum Social Mundial d’Economies Transformadores de Colòmbia).

Dimecres 4 de novembre. 18 h
Taula 3: Aportacions de l’economia feminista en contextos d’alta conflictivitat: intercanvi d’experiències
Amb Martha Cecilia Gutiérrez (Convergència de l’Economia Social i Solidària) i Maria Cecilia Cea Morán (Cooperativa de dones de El Salvador). Modera: Carme Gual (directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)).

Dimecres 11 de novembre. 18 h
Taula 4: L’Economia Social i Solidària (ES)S en països amb alta conflictivitat: lliçons apreses
Amb Dorys Ardila Muñoz (Xarxa per la Pau – Nabowa), Xavier Rubio Cano (Cap de Departament d’Economia Social de l’Ajuntament de Barcelona). Modera: David Minoves (director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament).
Clausura Jornades: Josep Maria Navarro, Taula Catalana per Colòmbia.