General 23 novembre 2023

Les cares de la violència masclista: campanya de sensibilització entorn la violència contra les dones

La violència contra les dones té moltes cares i es cola a totes les esferes de la vida. Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra la Dona, des del Fons Català llancem la campanya “Les cares de la violència masclista” per reflexionar sobre l’impacte, l’abast i les seqüeles d’aquestes violències.

La campanya reuneix dones de diferents orígens i exposa la seva situació i les seves reivindicacions. Totes elles estan vinculades, directa o indirectament, amb projectes del Fons Català, tant a Catalunya com a països del sud. 

 

 

“Les cares de la violència masclista” té l’objectiu de posar nom i cognoms a les múltiples violències masclistes existents, com ara la manca d’accés a la terra, la discriminació en els processos migratoris, la no independència ecnòmica, la privació de llibertat física i mental, les càrregues de les cures… Sovint són violències que passen desapercebudes  però que atravessen moltes dones al món.

Per aquest motiu la campanya relaciona els testimonis amb projectes actius que donen resposta a aquestes necessitats, com ara les hortes comunitàries al Senegal, que permeten que les dones tinguin accés a la terra i incidependència econòmica; la formació i suport psicològic de noies a l’Afganistan, de l’entitat Ponts per la Pau; les sessions de cura comunitària i apoderament de dones migrades hondurenyes a Olot; la prevenció i tractament de la mutiació genital femenina a Gàmbia i Catalunya… 

La força dels testimonis recorda que la lluita és urgent. És necessari que els municipis catalans donin suport als projectes de cooperació feminista.