General 3 novembre 2021

Les Jornades de la Taula de Colòmbia analitzen els 5 anys de l'Acord de Pau

La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona acull del 4 al 6 de novembre les XIX Jornades de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. Més d’una vintena de persones convidades analitzaran i debatran sobre la realitat colombiana en l’edició 2021 que coincideixen amb el cinquè aniversari de la firma de l’Acord de pau. Les jornades, que compten amb el suport del Fons Català de Cooperació, es podran seguir en línia a través del Youtube de la Taula (clica aquí) i de l’etiqueta #OnéslaPau.

S’han programat sessions temàtiques centrades en aspectes com el balanç dels 5 anys de la firma de l’Acord de Pau (dijous), la reforma rural del camp colombià (dijous), els avenços en la justícia transnacional (divendres), l’acord de Pau com una oportunitat per a una participació política diferent (divendres), la violència contra les dones i la defensa dels Drets Humans (dissabte) o el balanç de la implementació de les mesures de gènere en els acords de pau (dissabte).

Des del 2003 la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia organitza aquestes jornades per intentar construir un discurs propositiu que animi la societat catalana a treballar conjuntament per la transformació del conflicte colombià.

Les Jornades estan coorganitzades amb l’Associació Catalana per la Pau, Cooperacció i International Action For Peace, i compten amb el suport del Fons Català, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català Internacional per la Pau i la Fundació Solidaritat UB. El director del Fons Català de Cooperació, David Minoves, intervindrà en l’acte de la clausura d’aquesta XIX edició.