General 12 juliol 2019

Missió de seguiment i identificació a Macedònia i Lesbos. Campanya "Món Local Refugi"

Campanya “Món Local Refugi”

Informe de la Missió de seguiment i identificació conjunta entre el Fons Català i La Garriga Societat Civil a Macedònia i Lesbos del Projecte 3082. ASSESSORAMENT, SUPORT LEGAL I ACOMPANYAMENT PER LA MOBILITZACIÓ POLÍTICA CAP A PERSONES REFUGIADES EN SITUACIÓ IRREGULAR ENCALLADES A L´ILLA DE LESBOS.

Frontera Macedònia. Món Local Refugi

Lesbos Legal Centre pretén fer front a la greu crisi humanitària que es produeix a l’illa de Lesbos des del tancament de fronteres i l’acord entre la Unió Europea i Turquia. Arran de la cronificació de la situació, Lesbos Legal Centre fa les tasques de suport legal més bàsic que l’Estat grec i la Unió Europea no proporcionen en gran mesura.

Lesbos Legal Centre és una associació independent que treballa diàriament en el suport a sol·licitants d’asil des de l’estiu de 2016. Fins a l’actualitat, l’entitat ha fet assessorament legal a més de 400 persones i famílies que es troben a Lesbos en situació de vulnerabilitat, d’irregularitat legal i en risc de deportació a Turquia. L’entitat no pretén substituir l’Estat en la seva responsabilitat d’oferir suport legal, però el seu objectiu és mantenir una porta oberta per donar suport i defensar els drets dels sol·licitants de protecció internacional de qualsevol nacionalitat que estan atrapats a Lesbos.

Davant de la vulneració sistemàtica de drets humans bàsics, Lesbos Legal Centre representa jurídicament refugiats amb casos complexos i sota el risc de ser deportats a Turquia. L’entitat també pretén dur a terme un litigi estratègic de denúncia per la violació de drets humans juntament amb grups d’advocats de Turquia amb qui treballen colze a colze.

A més, Lesbos Legal Centre treballa en tasques d’incidència política juntament amb les comunitats de refugiats. La seva intenció és aconseguir que s’organitzin políticament com a col·lectiu per fer mobilitzacions de protesta i combatre la violació sistemàtica dels seus drets més bàsics.