General 16 gener 2024

Món Local Refugi: actua contra les fronteres hostils

Les emergències no han donat treva durant l’any 2023, terratrèmols a Turquia, Síria i Kurdistan, terratrèmol al Marroc, l’escalada de violència a Palestina… En un món en emergència constant no podem ni volem obviar les altres crisis oblidades, i per aquest motiu, des del Fons Català continuem acompanyant i mobilitzant recursos per donar suport a les persones en moviment a través de la campanya Món Local Refugi.

Davant la passivitat, la manca de voluntat política i l’incompliment dels compromisos a l’àmbit dels drets humans, protecció internacional i lluita contra el canvi climàtic arreu del món, la campanya Món Local Refugi vol posar en valor el rol fonamental que juguen els municipis catalans com actius valuosos en la gestió de la crisi de les persones refugiades.

El Fons Català vol posar de manifest que aquesta crisi humanitària no ha acabat, que continuen els murs, les concertines, els camps, els desplaçaments forçats, la violació de drets, les deportacions, els centres d’internament i tants altres dispositius que atempten flagrantment contra la llibertat de les persones que fugen. Segons dades del col·lectiu Ca-minando Fronteras, 6.618 persones van morir el 2023 a les rutes d’accés a l’Estat espanyol, l’any més mortífer des que tenen registre. Això vol dir una mitjana de 18 persones mortes al dia en el seu intent de creuar la frontera de l’Estat. 

Animem als municipis catalans i a la ciutadania a participar a la campanya, posant-se en contacte amb el Fons Català o fent una donació a través dels següents canals:

BIZUM 08678 

Transferència bancària amb el concepte “Campanya Refugi” al següent compte bancari:

 ES91 0182 6035 4102 0160 8531

 

 

 

Projectes de la campanya Món Local Refugi: actua contra les fronteres hostils 

Frontera Occidental Euroafricana 

 

Frontera Mediterrània Oriental

 

Frontera Sud de Mèxic