General 9 setembre 2023

Nova campanya d'emergència en suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc

El 8 de setembre un terratrèmol de magnitud 6,8 ha sacsejat el Marroc, causant la mort de més de 2.000 de persones, un balanç de víctimes que probablement augmentarà els pròxims dies. L’epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes, però també ha afectat la ciutat històrica de Marràqueix, que s’ha vist greument danyada.

Des del Fons Català expressem la nostra consternació per la catàstrofe humanitària provocada pel terratrèmol. Volem mostrar les nostres condolences a les famílies de les víctimes i tot el suport de part del municipalisme solidari. 

El Fons Català té una llarga trajectòria de suport al Marroc, i per aquest motiu obrim una campanya d’emergència en suport a la població afectada pel terratrèmol. En aquest moment, estem ja en procés d’identificació de les respostes d’emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència, tenint en compte la població d’origen marroquí que viu a casa nostra. El Fons Català impulsarà el treball de recuperació amb enfocament municipalista i territorial.

Així, fem una crida als ajuntaments, les institucions supramunicipals i la ciutadania a sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada, a través de la CRIDA D’EMERGÈNCIA PER A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL TERRATRÈMOL AL MARROC.

Es poden fer arribar aportacions a través de: 

–    BIZUM 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc)

–    Transferència bancària amb el concepte “Terratrèmol Marroc” als següents comptes:

  •  ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  •  ES79 2100 3200 9625 0002 9627

 

Les carreteres i vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i mentre els veïns i les autoritats s’afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissaments de terra i les grans distàncies.