General 24 febrer 2020

Oberta la inscripció per a les jornades de cooperació, discapacitat i salut mental

S’ha obert la inscripció (formulari d’inscripció) per participar en les jornades de cooperació, salut mental i discapacitat que es faran l’11 de març a Girona (Gironès) i el 12 de març a Mataró (Maresme). Aquestes jornades de reflexió i sensibilització estan pensades per a institucions i entitats privades que treballen en aquests camps o que estan interessades a fer-ho, i volen ser un espai debat i de coneixements compartits amb l’objectiu de consolidar una línia d’actuació conjunta i a llarg termini en salut pública i cooperació.

La salut pública ha estat un eix important en les actuacions que es desenvolupen a Catalunya en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Sovint però, en països del Sud, les competències en salut depassen l’àmbit local i això dificulta molt l’actuació. En els darrers anys, especialment a Centreamèrica (bàsicament Nicaragua i Guatemala), han anat sorgint projectes, recolzats per ajuntaments i entitats catalanes, centrats en l’atenció directa a persones afectades per la malaltia mental i a persones amb discapacitat, especialment motriu.

PONÈNCIES, DEBATS I TAULES PER IMPULSAR ACCIONS EN AQUEST ÀMBIT

Les jornades comptaran amb ponències, taules rodones i debats que aniran a càrrec de professionals dels àmbits de la cooperació i la salut, tant de Catalunya com de Centreamèrica i representants d’entitats que estan treballant a Senegal o Grècia (consulta el programa complet de les jornades)

Entre els objectius marcats hi ha un projecte per a la creació d’una xarxa centreamericana de distribució i comercialització de components de cadires de rodes i material d’incontinència, gestionat des de les mateixes organitzacions de persones amb discapacitat o l’elaboració d’un manifest sobre aquest treball transversal que ajudi a fer visible i potenciar aquestes accions que es realitzen en el camp de la cooperació municipal.

Les dues sessions són possibles gràcies al treball conjunt del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Girona, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Fundació Maresme per a Persones amb Discapacitats, del GERD, grup editor de la revista del discapacitat, Comunitat Terapèutica del Maresme, EPMA i Col·lectiu Ronda.

MÉS INFORMACIÓ

➡️ Formulari d’inscripció (clica aquí)