General 4 octubre 2021

Posicionament davant la criminalització de la solidaritat amb les persones migrades

El Fons Català de Cooperació mostra el seu suport a l’exalcalde del municipi italià de Riace, Domenico Lucano, després d’haver estat condemnat a 13 anys de presó sota les acusacions de promoure la immigració irregular, de frau, malversació de fons i abús de poder.

Riace, que patia despoblació, es va convertir en un símbol de solidaritat per l’acollida de persones migrades: es van restaurar les cases abandonades amb fons europeus i es van crear llocs de treball que es van oferir a les persones nouvingudes.

Des del municipalisme català es vol denunciar la sistemàtica criminalització del teixit solidari que treballa per donar resposta a la crisi d’acollida que viu Europa. En aquest sentit, el Fons Català està i estarà sempre al costat de totes aquelles persones, entitats i institucions que treballen per dignificar l’acollida i per assegurar el respecte dels drets humans, i reivindica el paper i la responsabilitat que tenen els municipis en la gestió dels reptes globals. La defensa dels drets humans no pot ser mai un crim.