Què fem

Educació per a la Justícia Global

L’Educació per a la Justícia Global (EpJG) és un dels eixos de treball del Fons Català amb l’objectiu de qüestionar, reflexionar i transformar de manera crítica el model polític, econòmic i social existent que genera violències estructurals, desigualtats i injustícies socials.

L’Educació per la Justícia Global es divideix en quatre àrees de treball: sensibilització, formació-educació, incidència política-mobilització i recerca per a la transformació social.

En aquest marc, el Fons Català impulsa accions d’incidència política a través de comunicats i mocions, de recerca a través de l’Observatori de la Cooperació Municipalista i de formació, educació i sensibilització, tant a través de projectes com de campanyes de comunicació.

Campanyes de sensibilització

Donem la volta a la indiferència

Campanya enfocada a donar la volta a totes aquelles mirades que són indiferents a les problemàtiques del món i omplir-les d’arguments que rebaten els mites que critiquen la cooperació i la solidaritat, que no creuen en el seu impacte ni en la responsabilitat compartida.

Siguem Refugi

Campanya emmarcada en el Dia Mundial de les Persones Refugiades (20J) que incideix en les condicions de vida precàries i el tractament immoral que reben milions de persones refugiades i desplaçades al món per no tenir accés a vies segures que els permetin migrar amb dignitat.

Defensa la cooperació

Campanya en defensa de la cooperació municipalista, centrada en cinc eixos temàtics estratègics del Fons Català (gènere, clima, refugi, salut i educació) a través dels quals es destaquen projectes de l’entitat a diversos països del món.

Solidaritat a Fons

Campanya de resposta solidària a la lluita contra la covid-19 a nivell internacional per reivindicar la importància de la cooperació municipalista i teixir xarxes de suport entre els governs locals de tot el món.