En Curs
4127
|
MARROC

APODERAMENT DE LES DONES SINDICALISTES AL MARROC FASE III

  • Titulars de drets: DON - Dones
  • País: MARROC
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2024
  • Entitat executora: FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA - SINDICALISTES SOLIDARIS
  • Import del projecte: 71.830,00 Euros
  • Import soli·licitat: 6.000,00 Euros
  • Aportació del Fons: 0,00 Euros
  • Aportació ampliable: NO

Aquest projecte neix de la voluntat de donar continuïtat a l'iniciat el juliol de 2022 (projecte 3907, ja finançat pel propi Ajuntament de Viladecans), amb l'objectiu de fomentar la participació i l'organització de les dones sindicalistes, apoderant-les per defensar els seus drets humans laborals i civils.

El projecte es desenvoluparà en vuit zones: Al Aroui (regió Oriental), Guercif (regió Oriental), Khémissat (regió Rabat-Salé-Kenitra), Tinghir (regió Drâa-Tafilalet), Berrechid (regió Casablanca-Settat), Khenifra (regió Beni Mellal-Kenifra), Kenitra (regió Rabat-Salé-Kenitra) i Fahs-anjra (regió Tànger-Tetuan-Al Hoceima).

Els sectors laborals en què s'incidirà per regions són: sanitat a Al Aroui (regió Oriental); neteja, hostaleria i seguretat privada a Guercif (regió Oriental); educació preescolar a Khémissat (regió Rabat-Salé-Kenitra); educació a Tinghir (regió Drâa-Tafilalet); sector industrial de cablejat a Berrechid (regió Casablanca-Settat); transport urbà a Khenifra (regió Beni Mellal-Kenifra); neteja, menjadors i seguretat privada a Kenitra (regió Rabat-Salé-Kenitra) i seguretat, hostaleria i neteja a Fahs-anjra (regió Tànger-Tetuan-Al Hoceima).

El projecte ha estat dissenyat d'acord amb les participants en les dues fases enteriors -la segona encara en execució- i del projecte que els precedeix (Dona, Igualtat i Treball Digne al Marroc 2019-2022), que han mostrat la necessitat d'ampliar el radi d'incidència a més poblacions i dins de les empreses.

El projecte, constarà de set activitats:

- Taller de Planificació per tal de dissenyar totes les accions que s'executaran en el projecte i reunions preparatòries a les regions.
- Campanya a cada regió centrada en els sectors referenciats anteriorment, tots amb una alta densitat de dones no organitzades.
- Dos tallers informatius i de formació entre les dones que hagin mostrat interès a cada regió amb la participació de 30 treballadores a cadascun.
- Seminari a cada regió amb títol 'Les dones com a força sindical' amb la participació de les treballadores interessades a impulsar la defensa dels drets humans laborals dins de les empreses.
- III Universitat de les Dones amb el títol de 'Dones: experiències sindicals'. Aquesta serà una trobada amb 150 participants que durant tres dies debatran i teixiran complicitats per tal de garantir la continuïtat de les diferents Secretaries de la Dona en les condicions idònies per assolir l'èxit en les seves reivindicacions d'un Treball Digne i la defensa dels Drets Humans Laborals de les dones.
- Continuïtat de la formació d'un grup de 20 dones a la seu de l'Escola del Treball Digne de Tetuan per tal de reforçar els seus coneixements socials, econòmics, sindicals i de gènere per poder oferir un millor assessorament a totes les secretaries de la Dona constituïdes. Es faran un total de 20 cursos. Aquests, tornaran a ser oberts a altres col·lectius organitzats de dones per ampliar el coneixement del Treball Digne recollit a l'ODS 8 i al Codi del Treball i de Família.
- Jornada d'avaluació entre els principals actors participants per tal de valorar el projecte.