Tancat
3791
|
BOLÍVIA

CAPACITACIÓ EN EINES TERAPÈUTIQUES D’ATENCIÓ D’INFANTS AMB DISCAPACITAT I LES SEVES FAMÍLIES A BOLÍVIA

  • Titulars de drets: ALT - Altres col·lectius especials
  • País: BOLÍVIA
  • Continent: AMÈRICA
  • Any aprovació: 2022
  • Entitat executora: FUNDACIÓ IPI-COOPERACIÓ
  • Import del projecte: 26.850,00 Euros
  • Import soli·licitat: 7.700,00 Euros
  • Aportació del Fons: 4.533,00 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte se centra en la formació i l'enfortiment de les capacitats dels professionals de l'àmbit de la salut des de la perspectiva sociosanitària en l'atenció dels infants amb discapacitat i les seves famílies.

La intervenció es basa en dues qüestions clau:

- La demanda de la població beneficiària directa i indirecta per millorar les seves competències i, en conseqüència, l'atenció directa que es presta a pacients i usuaris.
- L'existència de recursos (humans, estructures i instal·lacions) dels quals es pot incrementar la utilització tot fent-ne un bon ús per evitar duplicar serveis i per reforçar la xarxa existent.

Aquestes premisses s'han posat de manifest en projectes anteriors d'IPI-COOP, la qual cosa ha generat una relació de confiança amb la UMSS, que permet la utilització dels seus recursos (aules, residència al campus, sala de fisioteràpia, piscines per a hidroteràpia...).

Alhora, la implicació del Seguro Social de la UMSS permet arribar a totes els recursos hospitalaris i ambulatoris de la xarxa d'atenció d'infants amb discapacitat i les seves famílies a la regió de Cochabamba.

La formació específica de professionals (docents universitaris i professionals dels centres hospitalaris i ambulatoris) versarà fonamentalment en el Treball Social (implementació del model biopsicosocial, atenció centrada en la persona o PCA, consideracions ètiques) i la Fisioteràpia (atenció precoç, hidroteràpia, intervencions tècniques amb material de baix cost).

La capacitació consistirà en un treball pràctic conjunt amb les famílies dels infants amb discapacitat i els professionals esmentats. L'impacte serà sociocomunitari i promourà l'autocura, el diagnòstic precoç i l'enfortiment de la xarxa d'atenció dels infants amb discapacitat gràcies a la implicació de les famílies.

El projecte preveu dotar d'eines, tant a professionals com a famílies, per comprendre i tractar millor les necessitats dels infants amb discapacitat sensorial, motora o psíquica a través de la utilització d'eines d'atenció i terapèutiques que apoderin la tríada (infant-familiar-professional). La inclusió dels docents universitaris garanteix la transmissió del coneixement adquirit i la sostenibilitat del model d'atenció integral.