En Curs
3805
|
MARROC

CONSTRUINT EINES I ENFORTINT CAPACITATS PER GARANTIR EL DRET A L’EDUCACIÓ DES DEL RESPECTE I LA IGUALTAT A LA COMUNITAT EDUCATIVA D’ABI HOURAIRA A TÀNGER

  • Titulars de drets: INF - Infants
  • País: MARROC
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2022
  • Entitat executora: ACPP - ASSEMBLEA DE COOPERACIÓ PER LA PAU
  • Import del projecte: 31.691,26 Euros
  • Import soli·licitat: 15.845,63 Euros
  • Aportació del Fons: 15.845,63 Euros
  • Aportació ampliable: NO

Aquesta intervenció té com a objectiu impulsar l'accés equitatiu a una educació pública inclusiva i de qualitat que promogui la convivència, la interculturalitat i la igualtat de gènere, a la prefectura de Tànger-Assilah, regió de Tànger-Tetuan-Alhoceima.

Per es preveuen dos resultats. El primer, R1. Enfortir les capacitats i promoure instruments específics per avançar cap a aquesta educació pública inclusiva i de qualitat en un entorn de convivència, interculturalitat i igualtat de gènere, tant pel que fa a la Direcció Provincial del Ministeri d'Educació Tànger?Assilah, treballant juntament amb Titulars d'Obligacions (R1.A1) com a nivell de treball juntament amb la comunitat docent de centres escolars públics de la prefectura de Tànger-Assilah, Titulars de Responsabilitats (R1A2). El segon resultat, R2, se centra a afavorir l'accés equitatiu a l'educació preescolar inclusiva de nens i nenes titulars de dret en situació de vulnerabilitat al barri Mesnana de la prefectura de Tànger-Assilah.

Per aconseguir aquest segon resultat es preveuen tres activitats centrades a treballar per a l'alumnat i les seves famílies (Titulars de Drets i Responsabilitats). R2.A1. Activitats sobre la importància de la interculturalitat, la preservació del medi ambient i de temes de gènere i igualtat. Mitjançant aquesta primera activitat es promou el treball a la comunitat educativa en nom de la inclusivitat, la preservació del planeta i l'equitat de gènere. En relació amb la segona activitat del resultat R2.A2, se centra a millorar els equipaments del centre educatiu mitjançant la construcció de dues aules de preescolar i, en tercer lloc, amb l'activitat R2.A3. es treballa perquè les famílies millorin les seves capacitats educatives mitjançant l'alfabetització (famílies marroquines) i l'aprenentatge de llengua àrab o dialecte darija per a famílies migrants. Amb la realització d'aquestes tres activitats centrades en la formació d'alumnat i famílies, la construcció i la millora de coneixements lingüístics per a pares i mares s'està afavorint que nens i nenes puguin disposar de condicions més bones per millorar l'accés efectiu i equitatiu a una educació preescolar de qualitat.

La proposta presentada forma part d'una estratègia d'intervenció àmplia entre ACPP i AHLAM, al sector i la regió de Tànger-Tetuan-Alhoceima. Aquest projecte és part d'una iniciativa més gran que actualment és finançada per l'Agència Andalusa de Cooperació al Desenvolupament en la convocatòria de projectes de cooperació per al desenvolupament del 2020.