En Curs
3838
|
CAMERUN

CONSTRUINT EL FUTUR: ESCOLES MATERNALS

  • Titulars de drets: INF - Infants
  • País: CAMERUN
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2023
  • Entitat executora: CÀRITAS DIOCESANA DE VIC - CÀRITAS PARROQUIAL DE RODA DE TER
  • Import del projecte: 9.227,51 Euros
  • Import soli·licitat: 3.430,11 Euros
  • Aportació del Fons: 2.125,91 Euros
  • Aportació ampliable: NO

La intervenció que es proposa a través del projecte, és el manteniment i la millora progressiva de dues escoles maternals a les poblacions de Logbikoy (del municipi de Nyanon) i de Bobog (al municipi de Bot Makak).

Es tracta de dues escoles construïdes La primera, el 1999, amb finançament d'Agermanament sense Fronteres. I la segona, el 2014, amb finançament de l'agermanament entre Càritas de Roda-Càritas Diocesana de Vic i el poblat de Bobog.

Aquestes dues poblacions són dels departaments de Nyong-et-Kelle i la Sanaga Marítima, respectivament, de la regió Centre del Camerun, que constitueixen la zona d'intervenció en programes de cooperació duts a terme per ASAFRO-Agermanament durant tots aquests anys i que continuen actualment.

Les accions es concreten en el suport salarial a les mestres, la dotació de material docent i assegurar el servei de cuina per oferir un àpat diari a l'alumnat. Cal tenir present que es tracta de zones rurals amb una població molt dispersa, en molts casos quilòmetres lluny de l'escola, amb desplaçaments llargs i difícils, especialment a l'època de pluges.

En aquest context, la joventut no veu futur a la zona i prefereix anar a les grans ciutats i alguns migrar cap al Nord.

Malgrat l'abandonament de la terra, l'agricultura és i serà encara més important per al futur, i especialment per al de l'Àfrica, en zones com aquesta, amb un gran potencial que no està desenvolupat. En aquest context, s'està endegant un programa de formació per als joves que els ajudi a millorar el treball al camp i que els acompanyi en l'establiment en aquests pobles, amb un gran potencial per garantir-los una vida digna tant a ells com a les seves famílies.

Les maternals constitueixen el primer esglaó dins una cadena que es centrarà en la formació professional que els capaciti per fer rendibles els conreus tradicionals que ja no poden continuar sent gestionats com han fet els seus pares i avis.

Fixar en el territori les filles i fills dels actuals habitants dels pobles, primer dotant-los de la formació professional necessària i després facilitant les eines que els permetin endegar activitats generadores de recursos per viure dignament, farà possible que no tinguin la necessitat d'emigrar lluny de casa seva.

Les maternals formen part d'aquesta tasca formadora, alhora que suposa crear serveis que facilitin la vida professional als joves que s'instal·len al territori un cop complerts els estudis i poden formar una família sense perdre la qualitat de vida que els pot oferir una gran ciutat.