El projecte, que és continuïtat del P3269 aprovat en el marc de la convocatòria 2018 del propi Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, se centra principalment en la gestió resilient dels residus orgànics a la ciutat de Maputo de manera integral, abastant més barris de el 'anell verd', com és el Districte de Kamuvucuane, per aconseguir una major cobertura i per contribuint al desenvolupament mitjançant la implantació de millores en l'àmbit tècnic, social i mediambiental en els processos de generació de compost, amb el suport de la comunicació social i amb enfocament de gènere.
Després de dos anys treballant en compostatge, primer amb un projecte pilot a través de la creació del primer centre de compostatge de KaMaxaquene i després amb la realització d'una rèplica a major escala en aquest districte tot promovent per primera vegada la comercialització del compost, aquest any es pretén fer un pas més en estabilitzar els processos de producció i comercialització d'adob orgànic integrant la perspectiva de gènere de manera integral. Es desenvoluparan els mecanismes de comercialització del compost en mercats de Maputo i s'enfortiran les capacitats de les dones agricultores de la zona per a la gestió del compostatge.
D'altra banda, es promourà l'enfortiment institucional dels moviments associatius i del municipi de Maputo en la gestió de residu orgànic. Les actuacions i intervencions estan coordinades amb la Direcció Municipal de Salubritat de la ciutat i l'Administració del Districte de Kamuvucuane, així com amb les microempreses de recollida primària.
Aprofitant l'oportunitat de la feina de capacitats amb les dones agricultores i de la feina que es planteja fins habilitar un punt de venda de compost al mercat, es realitzarà una investigació amb el suport de el Centre d'Estudis Africans per evidenciar la implicació de la dona en l'activitat de venda de compost, així com qüestionar altres aspectes com són les condicions en què arriba la dona rural a el mercat a Maputo, en què i com generen ingressos, quines són les seves condicions d'accés a tecnologia i recursos, quin sistema d'estalvi segueixen, com organitza els seus rols i com són les seves relacions de gèneres.
Totes les accions es duran a terme a través d'accions de sensibilització i donant gran importància a la comunicació. Mitjançant l'enfortiment institucional de la Ràdio Comunitària de Maxaquene amb implicació del municipi, com a eina d'incidència i de visibilitat, multiplicant l'impacte generat per aquest projecte.
Alhora, cadascuna de les intervencions té un enfocament clarament feminista que reivindica la posició sociopolítica, econòmica i cultural de la dona, que es considera la base del desenvolupament inclusiu i humà.
Tancat
3416
|
MOÇAMBIC
CONTRIBUIR AL DESENV. DE LA GESTIÓ RESIDUS A MAPUTO, MITJANÇANT LA IMPLANTACIÓ DE MILLORES EN L’ÀMBIT TÈCNIC, SOCIAL I MEDIAMBIENTAL EN ELS PROCESSOS DE GENERACIÓ DE COMPOST…
- Titulars de drets: PGE - Població general
- País: MOÇAMBIC
- Continent: ÀFRICA
- Any aprovació: 2020
- Entitat executora: ASSOCIACIÓ INTERNACIONAL D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
- Import del projecte: 130.653,36 Euros
- Import soli·licitat: 27.224,79 Euros
- Aportació del Fons: 23.021,13 Euros
- Aportació ampliable: NO