El projecte té l'objectiu de donar visibilitat i denunciar la vulneració de drets que pateixen les persones refugiades. En aquest sentit, l'entitat creu que és imprescindible apuntar el fet que per les persones refugiades són totes aquelles que es veuen obligades a abandonar el seu país, sigui per salvar la vida que una guerra o una persecució ha posat en perill, sigui per fugir d'una situació econòmica insostenible que també posa en perill la seva subsistència.
Així doncs, a través de diverses metodologies i eines, el projecte pretén donar a conèixer no tan sols la situació actual, sinó també abordar les causes d'aquesta crisi, i alhora, aportar eines que permetin facilitar un canvi social on els ciutadans i les ciutadanes estiguem més involucrades en l'àmbit de l'asil, el refugi i les migracions.
En referència a l'educació, el projecte busca afavorir l'ús de recursos pedagògics que aproximin la realitat de les persones refugiades a infants i joves de diferents franges d'edat que participen tant en àmbits d'educació formal com de no formal i la creació de nou material específic per abordar aquesta temàtica. També s'aposta per la formació com a procés per adquirir els coneixements que permeten entendre las causes de la situació actual, i a partir d'aquí, poder transformar-les.
Pel que fa a la sensibilització, pretén realitzar una campanya per arribar a un ampli públic a partir de material audiovisual i gràfic, i de la celebració d'un seguit d'esdeveniments locals i trobades a nivell internacional, amb la intenció de facilitar la comprensió d'aspectes clau de les migracions així com de l'actual crisi humanitària de persones refugiades.
Quant a incidència, el projecte vol fer un treball específic amb els mitjans de comunicació per tal de canviar el discurs que transmeten enfront d'aquesta situació de crisi, sovint impregnat de paternalisme i caritat. Així mateix, també es farà un recull de bones pràctiques en els països d'acollida o arribada, i material gràfic sobre quin paper pot jugar la societat catalana a l'hora de transformar aquesta situació de vulneració de drets.
El desenvolupament d'aquest projecte seria inviable sense un treball en xarxa que permet tenir una visió més global de la situació i de les eines conjuntes per transformar-la. En aquest sentit, el projecte compta amb el suport d'Stop Mare Mortum, les seves entitats, i amb la col·laboració d'entitats socials, de professionals de l'àmbit educatiu i de la comunicació i, també de persones refugiades que amb la seva experiència permetran augmentar-ne la solidesa.
Tancat
2922
|
CATALUNYA
DEFENSEM DRETS PER UNA CIUTADANIA GLOBAL: EINES PER ENTENDRE I EDUCAR ENVERS LA CRISI DE PERSONES REFUGIADES I LES MIGRACIONS
- Titulars de drets: PGE - Població general
- País: CATALUNYA
- Continent: EUROPA
- Any aprovació: 2016
- Entitat executora: SCI - SERVEI CIVIL INTERNACIONAL
- Import del projecte: 29.000,00 Euros
- Import soli·licitat: 25.000,00 Euros
- Aportació del Fons: 13.087,50 Euros
- Aportació ampliable: NO