En Curs
3516
|
CATALUNYA

DEL TRIANGLE NORD A SANT CUGAT

  • Titulars de drets: PGE - Població general
  • País: CATALUNYA
  • Continent: EUROPA
  • Any aprovació: 2020
  • Entitat executora: EUROPA SENSE MURS
  • Import del projecte: 35.000,00 Euros
  • Import soli·licitat: 3.000,00 Euros
  • Aportació del Fons: 3.000,00 Euros
  • Aportació ampliable: NO

Es tracta d'un projecte de continuïtat que ja té antecedents i que, a més, preveu una continuïtat, ja que es tracta d'instal·lar una problemàtica global al món local, generar més massa crítica i consciència per la ciutadania global, la justícia social i la defensa dels drets humans, i generar interès sobre una regió que a vegades passa una mica desapercebuda o no es coneix a fons la situació de violència que es viu.

El projecte es realitzarà a la ciutat de Sant Cugat, de forma totalment aplicada i forma part d'un projecte més ampli de recerca i sensibilització sobre el Triangle Nord que es realitza a la demarcació de Barcelona.

El projecte es divideix en dues parts: de recerca aplicada sobre la població migrada del Triangle Nord a Sant Cugat, i de sensibilització.

La recerca aplicada es tracta d'una recerca limitada, acotada i específica a la ciutat de Sant Cugat que contempla:

- Anàlisi de dades sobre la població migrant del Triangle Nord a Sant Cugat des d'una perspectiva longitudinal.
- Identificació d'estudis de casos de població migrant del Triangle Nord víctimes de violència que viuen a Sant Cugat.
- Identificació de necessitats de població migrada del Triangle Nord a Sant Cugat.
- Identificació de necessitats específiques de dones procedents de Hondures que treballen al sector del servei domèstic i de la cura a Sant Cugat.
- Elaboració d'un informe executiu (breu) amb resultats i recomanacions com a producte, i d'utilitat aplicable a les polítiques socials del municipi.

La finalitat de fer aquesta petita recerca prèvia a les activitats de sensibilització és obtenir dades i estudis de casos del municipi, per poder presentar exemples propers de persones refugiades per violència que viuen a Sant Cugat, alhora que generar participació del col·lectiu procedent d'Hondures, El Salvador i Guatemala, i la seva implicació en les activitats de sensibilització com a testimonis.

Les activitats de sensibilització també reflectiran els resultats d'aquesta petita recerca. Aquestes es plantegen com a dues activitats, malgrat que en total seran quatre:

1- Cicle de xerrades (tres jornades, una per setmana) amb material audiovisual, debat i testimonis de persones refugiades amb tres enfocaments i dinàmiques diferents, però amb continuïtat i fil conductor, per la qual cosa es planteja com un 'cicle de xerrades' com a activitat sencera.
2- Taula rodona sobre la situació de dones treballadores de la llar refugiades d'Amèrica Central, amb l'objectiu de vincular la problemàtica global de violència amb la situació de vulneració de drets de les dones que viuen a Sant Cugat, inclòs el dret d'asil.