Tancat
2990
|
GUINEA BISSAU

DOTACIÓ DE MATERIAL GRÀFIC PEL CENTRE DE DESENVOLUPAMENT INFANTIL PER A L’ATENCIÓ D’INFANTS AMB DISCAPACITATS INTEL·LECTUAL I/O MÚLTIPLE A BIOMBO

  • Titulars de drets: DIS - Discapacitats
  • País: GUINEA BISSAU
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2016
  • Entitat executora: FUNDACIÓN PRIVADA DR. IVÁN MAÑERO
  • Import del projecte: 5.539,58 Euros
  • Import soli·licitat: 2.769,79 Euros
  • Aportació del Fons: 1.964,17 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte, que és continuïtat del 2827, s'emmarca en Pla d'Atenció a la Infància Desfavorida i en Risc d'Exclusió Social de Guinea Bissau que la Fundació Dr. Ivan Mañero duu a terme en aquest país.

A través de projectes anteriors s'ha anat construint un centre multidisciplinar amb l'objectiu de contribuir a la millora dels infants amb discapacitat intel·lectual i/o múltiple i de les seves famílies, també com fomentar la sensibilització de la població per contribuir a la construcció d'una societat inclusiva, més comprensiva i sensible amb la discapacitat.

L'actual projecte recull la demanda de la població, especialment de dones, de fer capacitació i formació de mares i dones gestants en temes relacionats amb els hàbits, la higiene, la salubritat de la llar, la salut sexual, la nutrició, la comprensió de la discapacitat, etc.

En aquest sentit, preveu oferir material gràfic de capacitació i divulgació, tant imprès com en suport informàtic, al programa de sensibilització comunitària, també com formar el personal autòcton perquè posi en marxa el programa.

Aquesta fase del projecte destinada a la capacitació, la sensibilització i la formació de la població local es durà a terme en dues parts:

- Primera part: creació de material nou i adaptació de material existent. Edició de material gràfic (llibrets, tríptics, cartells, auques, etc.) adaptats a la llengua local (crioll) i a través de dibuixos senzills per arribar a un major nombre de dones que no saben llegir (més del 70% de la població femenina adulta) i a la població en general. El material serà repartit entre dones que acudeixin a les xerrades de formació i al punt de vacunació i de salut.

- Segona part: xerrades comunitàries impartides per l'infermer guineà responsable del punt de vacunació i salut, prèviament format. Les xerrades s'adreçaran principalment a la població femenina. Els temes que tractaran seran: l'infant discapacitat, cura dels menors a casa i prevenció d'accidents domèstics, salut durant la gestació i la primera infància, lactància materna, prevenció de malalties endèmiques i de transmissió sexual, nutrició i alimentació de l'infant, higiene i salubritat de la llar.